7 Tips voor een betere connectie met collega’s

Zo verbeter je de connectie met je collega’s

Alleen als sprake is van een goede onderlinge relatie op de werkvloer kunnen de beste prestaties geleverd worden. Maar wat als de relatie wat onderkoeld is? Lees hier zeven tips om die zo belangrijke connectie sterk en relatief eenvoudig te verbeteren. Pas deze tips toe samen met een coachingstraject of performance coaching en gegarandeerd dat de connectie op de werkvloer er beter van wordt.

Performance coaching

Wat behalve een coachingstraject en performance coaching – hoe verbeter jij je houding richting collega’s- zeker helpt is jezelf meer zichtbaar maken. Benut pauzes of momenten waarop het even minder druk is om even bij collega’s binnen te lopen, laat je dus letterlijk even zien en maak en praatje. Energie en betrokkenheid zijn ook essentiële zaken om de connectie te versterken en is iets dat samenwerken bevordert. Werk dus niet alleen top-down, maar sta open voor de inbreng van collega’s. Dicteer niet, sta open voor discussie en samenwerken wordt en stuk leuker. Leidinggevenden die hun connectie met de collega’s willen verbeteren, doen er – de derde tip alweer- verstandig aan door in drie lijnen te communiceren. In eerste instantie geef jij je mening of vertel je de achtergrond over een wijziging binnen het bedrijf, waarna je – lijn twee- uitlegt wat de mogelijkheden waren en waarom je voor een bepaalde strategie gekozen hebt. De derde lijn is het vertellen over de consequenties, zowel de positieve als de op het oog minder leuke gevolgen. Transparantie wordt altijd op prijs gesteld.

Hecht waarde aan visie van je collega’s

De vierde manier om tot optimale connectie te komen is het bespreekbaar maken van weerstand. Beschouw weerstand voortaan als betrokkenheid en niet langer als energieverslindende kritiek die je direct wilt neerleggen. Dan nog even weer terug naar communicatie, als vijfde tip. Het is goed vooral verbindende communicatie toe te passen. Reageer eens anders op iemand en wees je bewust dat hoe je ook reageert, er hoe dan ook een reactie volgt. Verbinden en communicatie levert vaak reacties op waar je iets mee kunt. De zesde tip behelst het gebruiken van de visies van je collega’s om zo een door jou uitgewerkt plan te verfijnen. Je collega’s moeten voelen dat wat ze zeggen, ook echt iets toevoegt. Zo zal je plan veel breder gedragen worden en wordt het een soort van gezamenlijk plan. De intrinsieke motivatie van je team zal alleen maar groter worden.

Vergroot het werkplezier

De zevende en laatste manier om de relatie op de werkvloer te verbeteren is een nogal voor de hand liggende: zorg dat het werkplezier groter wordt. Dit kan door functioneel leuke werkvormen toe te passen of een wedstrijdelement toe te passen, zonder dat dit uiteraard ten koste gaat van het eindresultaat. Ook is het goed om zo nu en dan een activiteit buiten de muren van het bedrijf te organiseren. Zo leer je elkaar ook eens op een andere manier kennen, en zo kom je soms tot heel verassende inzichten.