Wat doe en zeg je beter niet als je een burn-out vermoedt?

Stress_Burnout_Coaching_Eindhoven

Wat doe je nu beter niet als je een burn-out vermoedt? Hier is veel onderzoek naar gedaan en een heel duidelijk antwoord op te geven.

 

Signalen negeren, denken dat het vanzelf weer overgaat, is geen goed idee. Als je denkt dat er iets aan de hand is, maak het dan tijdige bespreekbaar.

Alleen maar praten over resultaten en doelen, geen aandacht tonen voor de persoon achter het werk is eveneens geen goed idee. Je wilt weten wat er bij de mensen speelt, wat hen beweegt en waarmee ze zitten. Besteed daar ook tijd aan.

Wachten tot de medewerker zelf komt met bepaalde klachten, is nooit handig. Wellicht zal hij ze niet op tijd herkennen of pas later in het proces ervaren en dan ben je natuurlijk te laat.

Om de hete brij heendraaien, moet je niet doen. Een echte Don’t. Bespreekbaar maken van problemen lost ze juist natuurlijk op.

Je zorgen over iemands functioneren openlijk of op een onverwacht moment uitspreken is niet verstandig. Ziekte of ziekte verschijnselen zijn natuurlijk privé. Zeker als je problemen op dit gebied vermoed, moet je hier zorgvuldig mee om gaan.