Overweeg je een carrièreswitch?

CARRIÈRESWITCH

Een carrièreswitch kan nodig zijn als na verloop van tijd blijkt dat je een verkeerde beroepskeuze hebt gemaakt en eigenlijk liever iets anders zou doen. Tijd om een andere professionele weg in te slaan.

Het is niet gemakkelijk om een juiste keuze te maken en de ideale baan te vinden die echt bij je past. Daarbij veranderen je talenten, voorkeuren en werkwaarden soms na verloop van tijd en is je huidige baan niet meer wat je zoekt. Een carrièreswitch kan dan de oplossing zijn.

DENK GOED NA VOOR JE SWITCHT!

Als je niet meer tevreden bent in je huidige baan en een carrièreswitch overweegt is het zaak dit weloverwogen te doen. Tenslotte wil je niet weer een carrièreswitch nodig hebben om je ideale baan te vinden. Zorg daarom dat je goed weet wie je bent, wat je wilt en wat je belangrijk vindt in een baan.

TEST JEZELF

Doe voordat je een carrièreswitch onderneemt een beroepskeuzetest om erachter te komen welk beroep bij jou past. Ook een persoonlijkheidstest kan je helpen om meer inzicht te krijgen in de beste keuze voor jouw carrière. Weet wat je belangrijk vindt in een baan, een werkwaardentest kan je hierbij helpen. En ook je interesses zijn belangrijk bij de keuze voor een nieuwe baan. Met een interessetest kun je je interesses duidelijk voor jezelf op een rijtje zetten.

LOOPBAANADVIES BIJ EEN CARRIÈRESWITCH

Als je er zelf niet uitkomt en hulp nodig hebt bij je carrièreswitch kan een passend loopbaanadvies uitkomst bieden. In zo’n advies wordt precies bekeken wat je nu echt wilt, waar je goed in bent en wat je positie is op de arbeidsmarkt. Een goed loopbaanadvies kan ervoor zorgen dat jouw carrièreswitch succesvol wordt.

Ook de persoonlijke SWOT analyse is een goede test om te doen bij een carrièreswitch en wanneer je je oriënteert op de arbeidsmarkt. Ook hier kan de Loopbaanadviseur je verder helpen.

Lees hier hoe Different Coaching je kan helpen.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden?
Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Let’s make a Difference together!

Vul hieronder je emailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.