Tips & tricks voor vinden van bedrijfscoach

3 tips voor het vinden van een goede Bedrijfscoach

De titel ‘bedrijfscoach’ is niet beschermd. Dit betekent dat in principe iedereen zich bedrijfscoach mag noemen. Ook werkt iedere bedrijfscoach op zijn eigen manier, vanuit een bepaalde opleidingsachtergrond of persoonlijke visie. Hoe vindt u nu een goede bedrijfscoach en organisatieadviseur die bij u past en u echt verder kan helpen? Lees hier 3 tips voor het vinden van een voor u geschikte bedrijfscoach.

1. Check de achtergrond en ervaring van de coach: bedrijfscoaches zijn werkzaam vanuit een enorme diversiteit aan achtergronden. Er zijn bedrijfscoaches met een zwaar zakelijke achtergrond uit het Bedrijfsleven met bijvoorbeeld veel Directie, Management en HRM expertise, maar ook bedrijfscoaches die uit de sociale hulpverlening komen of een psychologie achtergrond hebben. Ook bestaan er veel verschillende opleidingen en trainingen die uiteindelijk tot beoefening van het vak bedrijfscoach kunnen leiden. Bijvoorbeeld Master trajecten in Management en Bedrijfskunde of MBA-programma’s, Change Management trainingen en opleidingen. Hoe veel ervaring en opleiding cq training heeft de Coach precies (LinkedIn), en is dit een professioneel en succesvol Bureau met veel cliënten? Bekijk bedrijfscoaches met verschillende achtergronden die u aanspreken en bepaal op basis daarvan waar u zich prettig bij voelt en wat u nodig zult hebben. Kijk ook naar de cliënten waar de bedrijfscoach zich op richt. Sommigen richten zich duidelijk op een bepaalde doelgroep.

2. Zoek naar informatie over ervaringen van anderen met deze bedrijfscoach: vaak staan er cliëntervaringen op de website van de bedrijfscoach. U kunt ook kijken of er recommendations en endorsements staan in het LinkedIn profiel van de bedrijfscoach. Verder kunt u ook de overige Social Media van het Bureau bekijken. Daarnaast Bloggen professionele Bureau’s veel en zijn zij op Social Media (LinkedIn, Twitter, Google+, Facebook) actief. Lees de verhalen van andere cliënten en de coaches zelf en kijk of het u aanspreekt.

3. Vergaar zoveel mogelijk informatie over de werkwijze van de bedrijfscoach: Als hierover weinig op de website staat (bij professionele bureau’s staat veel informatie op de website en Social Media), vraag er dan naar in een gesprek. Wat is de visie, welke rol heeft u in het traject, welke verwachtingen mag u hebben van de coach en welke verwachtingen heeft hij of zij van u? Welke methodiek(en) gebruikt de bedrijfscoach en past dit bij u en bij wat u nodig heeft? Is het traject flexibel in te vullen als de hulpvraag tijdens het traject verandert? Maakt de Coach gebruik van een uitgebreid Analyse & Advies pre-traject op maat of worden meer standaard trajecten aangeboden?

Veel succes met het vinden van de beste bedrijfscoach voor u! Lees hier hoe Different Coaching u kan helpen.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden?
Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Let’s make a Difference together!

Vul hieronder je emailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.