Hoe volg je een (bijna) gratis professioneel Coachingstraject?

We krijgen de vraag heel vaak. Wat zijn de kosten van een Coachingstraject. Eigenlijk is dat de verkeerde vraag. Je wilt juist weten wat de opbrengsten van een dergelijk traject voor je kunnen zijn 🙂 Maar we begrijpen de vraag natuurlijk. Coachingstrajecten zijn qua kosten te vergelijken met het volgen van een cursus of opleiding, maar dan wel ook nog eentje waarbij je een privé leraar hebt en het lesmateriaal volledig op maat wordt gemaakt.

Hoe financieer ik Coaching?

Coachingstrajecten zijn vrij eenvoudig behoorlijk in kosten te verminderen en zelfs volledig kosteloos te volgen. Hieronder informeren we je over de mogelijkheden.

  • Via werkgever, Opleidingsbudget
  • Via Werkgever, bij tekening Vaststellingsovereenkomst, Outplacement
  • Via eigen Bedrijf of zzp
  • Via nieuwe werkgever, we leren je onderhandelen
  • Cursussen, Opleidingen en Training kunnen aftrekbaar zijn van de belasting
  • Via eigen spaargeld, als investering in jezelf
  • Via ouders, in het geval van bijvoorbeeld Millennials
Gebruik jouw Opleidingsbudget!

Wist je dat in Nederland iedere professionele werkgever een persoonlijk Opleidingsbudget kent, waar jij gebruik van mag maken? Veel werknemers weten dit wel, maar maken er te weinig gebruik van. Terwijl het erg makkelijk is. Bovendien wonen en werken we in een kenniseconomie, je kunt nooit genoeg leren. Het Opleidingsbudget is in te zetten voor opleidingen, cursussen en trajecten die jij interessant vindt. Jij bepaalt dan ook waar je wat wil volgen. Vaak zijn het aanzienlijke budgetten, zeker ook als je bijvoorbeeld de budgetten van twee jaar samen gebruikt. Jouw HR adviseur kan je hier alles over vertellen.

Heb je nu te maken met het tekenen van een Vaststellingsovereenkomst of Outplacement dan worden eveneens alle kosten door jouw werkgever vergoed.

Wist je dat je verder de kosten vergoed kunt krijgen van jouw potentieel nieuwe werkgever? We leren je onderhandelen hierover bij het aangaan van een nieuwe positie. Werkgevers investeren graag in hun professionals, zeker als het gaat om opleiding en training.

Eigen Bedrijf?

Laat je coachen en verbeter jouw vaardigheden en toekomst! Als je een eigen bedrijf hebt, of een zzp-er of freelancer bent is Coaching zeker gemakkelijk mogelijk te maken. De factuur wordt op naam van jouw bedrijf gezet, waardoor de kosten volledig aftrekbaar van de belasting kunnen zijn (aanzienlijk in Nederland, oplopend tot ongeveer 50%), spreek hier over met jouw accountant. Daarnaast kun je de BTW volledig aftrekken, wat in Nederland nog eens 21% bedraagt.

Cursussen, opleidingen en training kunnen van de belasting aftrekbaar zijn voor particulieren!

In 2021 is het nog zo dat cursussen, opleidingen en trajecten van de belasting aftrekbaar kunnen zijn voor particulieren. Vraag hiernaar bij jouw belastingadviseur. Vanwege de Nederlandse aanzienlijke belastingdruk kan dit eenvoudig 52% in kosten schelen. Dat betekent 52% op de totaal kosten voor particulieren, inclusief BTW!

Let op! Dit zal naar alle waarschijnlijkheid in 2022 niet meer zo zijn. Let op! Wij kunnen hier geen enkel advies over geven, we verzoeken je je vragen hierover aan jouw belastingadviseur te stellen.

Eigen spaargeld

Natuurlijk is verder spaargeld een uitstekende manier om Coaching voor jezelf mogelijk te maken. Het gaat namelijk altijd om een investering in jezelf en volledig op maat. Heel veel beter wordt het niet 🙂 Bovendien gaat het bij een investering om wat het oplevert, niet precies wat het kost. Als de terugverdientijd enorm laag is, door dat je bijvoorbeeld een hele goede nieuwe baan vindt met een veel hoger salaris, dan heb je de kosten zo terug verdient. Vergeet verder niet dat sommige professionals wel veel spaargeld voor een vakantie uitgeven, maar aarzelen om in zichzelf te investeren. Eigenlijk heel vreemd.

Vraag jouw ouders om ondersteuning

Mocht al het bovenstaande niet voldoende hebben geholpen, dan is er zeker ook nog de mogelijkheid om ouders of vrienden om hulp te vragen. Voor Millennials geldt zeker dat ouders heel graag willen helpen, je hoeft het enkel te vragen. Het is belangrijk dat jonge professionals een vliegende start maken, en als dat niet helemaal vanzelf gaat wat is er dan op tegen om daar ondersteuning bij te verkrijgen. Na een goede studie is goede begeleiding gewoon essentieel.

Lees verder over alle vormen van Coaching op: Home

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden?
Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Let’s make a Difference together!

Vul hieronder je emailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.