Mindfulness Eindhoven

Mindfulness Eindhoven bij Loopbaanbegeleiding

In onze praktijk in Eindhoven komen de laatste tijd veel coachees langs die zichzelf hebben overbelast. Ik coach zelf, als Executive Coach, veel Directieleden en Managers, en de inhoud van de functie in combinatie met de huidige tijden brengt veel potentiele stress met zich mee. Niet iedereen kan daar van nature goed mee omgaan. Je ziet Managers die veel te zwaar zijn, teveel roken of drinken of burn-out achtige verschijnselen ontwikkelen. Je ziet ook Directieleden die daar helemaal geen last van (lijken) te hebben. Zij eten gezond, sporten veel en hebben een uitgebreid support network om zich heen, door bijvoorbeeld een goede en stimulerende band met familie en vrienden. Vaak trekken deze coachees verder een hele duidelijke lijn tussen wat zij nog wel en niet meer bereid zijn te doen voor hun werkgever en werk.
Met andere woorden, je kunt zelf verschillende zaken in jouw omgeving beïnvloeden die de kans op een burn-out veel kleiner maken. En er zijn wat extra zaken die je kunt leren van een Coach, een goede Coach.

Hoe werkt Mindfulness Eindhoven?

Wij werken veel met Cognitieve Technieken, NLP (Neuro-Linguïstisch-Programmeren), en Mindfulness technieken. Je kunt namelijk leren ook jouw brein te beïnvloeden naar het meest optimale en productieve resultaat. Je gaat je slecht voelen omdat er in jouw brein bepaalde ‘niet-constructieve overtuigingen’ ontstaan die vervolgens door jouw hoofd blijven malen en jouw functioneren en hoe je je voelt sterk beïnvloeden. Als je je hier van bewust bent en bepaalde technieken leert toepassen, dan verbetert het functioneren en het gevoel over jezelf.
Ook bij Managers of medewerkers die zich goed in hun velletje voelen, is het nuttig om deze technieken in bijvoorbeeld een Workshop uit te proberen. Je ziet het resultaat onmiddellijk, ook hier neemt het functioneren en probleemoplossend vermogen aanzienlijk toe!
Mindfulness heeft als begrip pas de laatste jaren zijn intrede gedaan in onze taal, maar het is echter niet nieuw. Als ‘aandacht’ of ‘bewustzijn’ kennen we het als een eigenschap waar ieder mens van nature over beschikt. Bewustzijn en aandacht zijn begrippen die een bepaalde capaciteit of een vermogen in zich bergen. Met bewuste aandacht voor wat zich voordoet, kunnen we ons los maken van drukte, van preoccupaties, van lastige emoties en ontstaat er ruimte om te denken en handelen.
Ik raad het iedereen aan om eens te proberen in een individuele sessie of Workshop, om te zien wat het voor jou kan betekenen!
Warme groet,
Judith Migchels

Deel dit stuk

Gerelateerde artikelen

Loopbaan en continue verandering

Moderne werknemer moet openstaan voor verandering Er wordt steeds meer verwacht van werknemers. Ze moeten specialistisch zijn, multi-inzetbaar…

Judith over coaching

Contact

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden, of een afspraak maken?

Reacties

Enkele reacties van Coachees, Different Coaching

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden?
Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Let’s make a Difference together!

Vul hieronder je emailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.