7 manieren om zijwaarts carrière te maken

Je hoeft niet altijd hogerop, je kunt ook met zijpaden carrière maken. Hoe pak je dat goed aan? Wil je een volgende stap maken in je carrière, maar weet je niet goed hoe of wat? Kijk eens opzij in plaats van omhoog. Heel veel mensen zigzaggen in hun loopbaan om uiteindelijk te komen op een plek die ze bevalt. Op The Ladders heeft Robin Madell zeven tips om zijwaarts carrière te maken.

Zorg dat het zijpad een logische stap is in je carrière
Het wisselen van baan of sector, moet geen ritje in de carrousel worden. Bedenk een strategie en grijp kansen die bij jou passen en die bij jouw huidige loopbaan passen. Stel jezelf de vraag welke vaardigheden je verder wil ontwikkelen: waar zitten de gaten in jouw kennis en ervaring? Wil je dichter bij het uitvoerende werk zitten? Wil je bijvoorbeeld ervaring opdoen met klanten behouden? Of je technische kennis verbeteren? Kies met dat in gedachten je volgende stap.
Zoek uit wat je nodig hebt om te groeien
Stel: je bent projectmanager en je wil eigenlijk afdelingshoofd worden, dan heb je misschien twee dingen nodig: een beter netwerk in het bedrijf en een beter contact met klanten en externe partners, zodat je goed weet waar jouw bedrijf op zou kunnen inspelen. Probeer in dat geval een keer ‘mee te lopen’ met collega’s die op een andere afdeling zitten of een andere functie hebben en neem een project of een taak op je waarbij klantencontact een rol speelt.
Kies vrijwilligerswerk op een strategische manier
Wie weet heb je heel weinig tijd voor vrijwilligerswerk naast je baan, maar overweeg het eens als middel om je netwerk te vergroten. Of om ervaring op te doen met bijvoorbeeld het organiseren van evenementen, of het aansturen van mensen. Je kunt via vrijwilligerswerk ook ‘nieuw werk’ uitproberen. Wil je de marketing in? Ga dan vrijwillig de marketing doen van een organisatie in jouw buurt. Dat kun je weer op je cv zetten.
Zorg dat je steeds blijft bijleren
Niet alle zijpaden in je carrière helpen je vooruit. De truc is te ontdekken welke wel en niet goed voor je zijn. Merk je dat je op je nieuwe plek je vaardigheden niet kwijt kunt? En ook nog eens geen nieuwe ervaring opdoet? Dan horen er alarmbellen af te gaan. Zorg dat je zijpad geen doodlopend straatje wordt. Evalueer voor jezelf hoe het gaat: wat is jouw nieuwe rol en hoe past die bij wat je wil bereiken? Leer je nu een andere kant van jouw branche kennen? Beschouw je deze stap als een omweg om een andere plek te veroveren?
Bepaal zelf wat jij ‘hogerop’ vind
Je loopbaan in eigen hand nemen is ook weten wat goed is voor jou. Veel werknemers denken dat een carrière een ladder is die je moet beklimmen, maar dat is vaak niet zo. Wijk niet af van je persoonlijke waarden: vind jij het belangrijk veel thuis te zijn: overweeg dan flexwerken of onregelmatige diensten. Wil je juist meer reizen en onder de mensen komen? Dan moet je geen baan aannemen waarbij je veel op kantoor moet zijn. Loopbaanexperts zeggen het ook in deze video: ‘Wil je de top bereiken? Bepaal dan wat dat is. Het is jouw top’
Doe nieuwe inzichten op
Een groot voordeel van je zijwaartse carrièremove is dat je andere standpunten leert kennen en andere manieren van denken. Je komt wellicht op een andere plek in het bedrijf te werken of in een andere branche en daar leer je van collega’s nieuwe manieren van werken en kijken naar dingen. Wellicht zijn je nieuwe collega’s of klanten een stuk ouder of juist jonger? Ook dat is leerzaam. De kans om eens in een heel ander team te werken, kan je meer diepgang bezorgen in je werk. Dat zorgt weer voor persoonlijke groei.
Creëer je eigen promotie
Als organisaties platter worden en de bestaande leiders blijven zitten waar ze zitten, moet je misschien je eigen kansen scheppen. Zorg dat je onmisbaar wordt en een nieuwe functie krijgt binnen de organisatie, of een salarisverhoging weet te krijgen. Hoe? Dit zijn een paar tips: Leg de vinger op de zere plek in de organisatie en maak duidelijk hoe jij -en alleen jij- daar een oplossing voor kan bieden.
– Schrijf een businessplan voor een nieuwe rol voor jou, of je afdeling, of een dienst die jij wil bieden
– Laat aan invloedrijke mensen in het bedrijf weten waar je graag heen wil
– Ga op banenjacht binnen je huidige bedrijf en neem interne sollicitaties serieus
– Houd vol en houd moed, bouw aan je zelfvertrouwen

Bron: Loopbaanvisie.nl