9 tips voor een krachtige uitstraling

We azen op een promotie, we willen ons verkoopcijfer de hoogte in jagen, ons doel is om beter leiding te geven of om meer impact te creëren met onze presentatie. Door zelfverzekerd over te komen, is de eerste stap al gezet.

Het belang van lichaamstaal
90% van wat wij denken over andere mensen is gebaseerd op het beeld dat wij van hen hebben. Of mensen voor jou kiezen, van jou kopen of met jou in zee gaan heeft alles te maken met hun gevoel over jou. En als zij voelen dat jij de man of vrouw bent die de taak aankan, dan kiezen zij voor jou. Uit onderzoek blijkt ook nog dat 70% van het beeld dat anderen over jou hebben, wordt bepaald door jouw lichaamstaal.

We kunnen dus het imago, de invloed en de overtuigingskracht van een succesvolle professional uitdragen. En dat zonder een woord te zeggen.

Mensen met charisma, zelfverzekerdheid en een sterke uitstraling weten hoe ze erkenning kunnen krijgen van anderen. Wie voortdurend zoekt naar erkenning, wie zo graag geliefd wil zijn, wie per se gewaardeerd wil worden, komt onzeker en minder krachtig over.

Mensen zijn van nature observators en zoeken onbewust naar aanwijzingen van persoonlijke kracht in jouw verschijning. Ze observeren hoe jij reageert op anderen, hoe anderen daardoor reageren op jou, en bovenal observeren zij jouw lichaamstaal. Wanneer zij jou zien als krachtig, dan krijgt hun primitieve brein automatisch respect voor jou. En respect leidt tot aantrekking (in de zakelijke, politieke of sociale zin van het woord).
Als zij daarnaast ook nog eens merken dat jij goodwill naar hen toe toont, dan raak je de zwakke plek bij 99,9% van de mensen waarmee je te maken krijgt. Mission accomplished.

9 tips voor een krachtige uitstraling
Hoe straal je nu concreet zo’n zelfverzekerd gedrag uit, puur met lichaamstaal? Enkele tips:

Lichtjes en relaxed achterover leunen op je stoel
Kalm en ontspannen bewegen en gebaren, alsof je in controle bent van de tijd zelf
Bewegingen en gebaren blijven onaangetast door wat er in jouw directe omgeving gebeurt
Praten op een natuurlijk en gecontroleerd tempo, waardoor je gewicht legt op je woorden
Bewust, intentioneel oogcontact maken met mensen om je heen
Pauzeren voordat je antwoord geeft, wat communiceert dat je nadenkt over wat je zegt
De tonaliteit van je stem omlaag laten gaan aan het einde van je zinnen
Ruimte innemen wanneer je loopt, zit en staat
Naar anderen kijken met je kin lichtjes omhoog en niet met het hoofd schuin of naar beneden
Wanneer je deze tips toepast, zal je merken dat mensen een positiever en krachtiger beeld van jou krijgen.

Bron: Loopbaan-visie.nl