Career change @40+, zo doe je dat!

Schermafbeelding-2015-08-14-om-11.58.09-1024x333

De vakantie is nu toch echt weer voorbij voor velen, en wij merken dit meteen. Wij zijn Bureau Different Coaching, met als motto ‘You have to be different, to make a difference!’. En wij verzorgen Coaching, Training en Organisatieadvies voor bedrijven, organisaties en particulieren, met een kantoor in het hartje van Eindhoven. Na iedere vakantie komen mensen relaxed en opgeladen terug. Tijd voor nieuwe ideeën en nieuwe kansen. Tijd ook om jouw Loopbaan weer eens onder de loep te nemen. Gebruik je jouw Talenten optimaal? Ben je gelukkig met jouw huidige baan? Wil je bepaalde zaken, bijvoorbeeld competenties, de komende tijd verder gaan verbeteren?

Veel 40-ers komen tot de conclusie dat zij hun Talenten niet voldoende benutten of zelfs helemaal niet goed kennen. Verder zijn zij vaak op een punt in hun Loopbaan aangekomen dat ze het ‘anders willen’. Je bent ouder en wijzer dan toen je 20 was, en je kent jezelf ook beter. Keuzes die je vroeger hebt gemaakt, zou je misschien op dit moment niet meer zo maken. ‘Het roer moet om’, zo voelt dat vaak. Maar hoe dan? Want zoals wij altijd zeggen, ‘een droombaan is fantastisch, maar de hypotheek moet ook worden betaald’. Als 40-er heb je nu eenmaal verantwoordelijkheden die je als 20-er nog niet had en dat is maar goed ook.

Maar wat betekent dat? Dat je niet meer kunt veranderen of verbeteren?

Nee hoor, natuurlijk niet. Je bent absoluut nooit te oud om eens goed naar jouw Talenten te kijken en je af te vragen of je deze goed benut. En als je jouw Talenten helemaal niet kent, om met behulp van een Coach eens op zoek te gaan naar die Talenten en waar je die het beste zou kunnen inzetten. Daar worden allerlei testen en oefeningen voor gebruikt, maar een goede Coach kan ook erg veel doen met speciale vraagtechnieken in een challenging discussie met jou.

Different CoachingAls ik professionals vraag of zij happy zijn met hun huidige job, dan wil ik graag meteen een voluit ‘ja’ horen. Is dat niet het geval, dan valt er zeker iets te verbeteren. Niet altijd hoeft dat een andere baan te zijn, soms betekent het ook dat je zelf moet leren om beter met situaties om te gaan. Dat wordt binnen Coaching bij ons casus matig aangepakt, wat betekent dat je meteen wordt geholpen met allerlei zaken die spelen op jouw werkvloer. Rollenspellen, gesprekstechnieken of conflicthantering training kunnen daar bijvoorbeeld een onderdeel van uit maken. Maar ook carrière planning of ‘glazen plafonds’ komt aan bod.

Natuurlijk kan het zeker zo zijn dat je als 40-er tot de conclusie komt dat je eigenlijk niet meer happy bent in jouw huidige baan. Wat dan te doen? Want wisselen is ook moeilijk, Nederland kruipt maar langzaam uit de crisis, en er is ook risico aan zo’n wisseling. Verder vind je jouw CV outdated, je hebt er jaren niet meer naar gekeken en voor Social Media heb je überhaupt weinig tijd gehad. Om het maar niet te hebben over dat je geen idee hebt waar te beginnen naar zoeken van nieuwe mogelijkheden. Het is een grote chaos op het internet! Help!

Een goede Loopbaancoach helpt je alles op een rijtje te zetten en geeft helder en doelgericht advies. Verder gebeurt alles op maat, dus je wordt geholpen waar jouw probleemgebieden zitten. Van Talent en Passie naar Baan!

Samengevat, enkele tips van ervaren Coaches:

Bepaal jouw Talenten
Stel jezelf de vraag: ‘Benut ik mijn Talenten optimaal?’
Bedenk hoe je jouw Talenten beter kunt inzetten
Leer je Talenten goed verbaal en schriftelijk weer te geven
Verbeter jouw competenties
Stel jezelf de vraag: ‘Ben ik happy met mijn huidige job?’
Bedenk hoe jouw ideale baan eruit ziet
Sta open voor nieuwe kansen en mogelijkheden
Heb je hulp nodig, aarzel niet om erom te vragen!
Als 40-er wordt het leven eigenlijk steeds leuker!

Je weet beter wat je wilt en wat je niet wilt en durft ook beter jouw eigen hart te volgen. Soms met een beetje extra hulp.

Mooi toch!

Judith Migchels

Managing Director Different Coaching