Hoe ga ik om met werkgerelateerde stress?

Stress is onvermijdelijk

Stress bij de meeste banen is onvermijdelijk. Het kan worden veroorzaakt door een baas die veeleisend is, of een collega die niet voldoende doet. Of misschien heb je een typisch stressvolle positie, zoals banen in medicijnen of rechten. Hoewel enige stress op het werk je ertoe kan brengen om te slagen en gezond te zijn, kan teveel erg slecht zijn. Het kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken en schadelijk zijn.
Daarom is het belangrijk dat u effectieve stressmanagementtechnieken leert voor het werk. Hoewel veel stress-inducerende factoren buiten je controle liggen, zoals omgaan met je baas, zijn er manieren om ermee om te gaan die je leven kunnen redden.
Het gemiddelde aantal uren werk is met acht procent gestegen in één generatie — tot 47 uur per week. Een op de vijf professionals werkt maar liefst 49 uur per week. Dit kan een grote bron van stress zijn, niet alleen op het werk, maar ook thuis. Een hoog aantal scheidingen wordt elk jaar toegeschreven aan lange uren op het werk.

Zoek naar oplossingen

Het is belangrijk om de uren die u werkt elke week realistisch te beoordelen. Kun je bezuinigen en toch de klus klaren? Kun je je taken delegeren aan collega’s? Kun je een flexibeler schema ontwikkelen? Als u deze opties overweegt, kan uw werkgerelateerde stress aanzienlijk verminderen.
Overwerken kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken. U kunt vaker ziek worden, waardoor u zich op het werk ziek moet melden. Arbeidsverzuim kost bedrijven veel geld, waardoor werkplekken minder productief worden.

Het gaat vaak om waardering

Professionals voelen ook veel stress omdat ze zich niet langer veilig voelen in hun werk. Ontslagen en faillissementen van bedrijven zijn de afgelopen jaren ontploft. Met zeer weinig werkzekerheid, zijn werknemers constant bang dat ze de volgende dag geen baan zullen hebben. En daarom maken mensen zich zorgen over hun pensioenfondsen. Het is vanwege deze factoren dat werknemers nu weinig loyaliteit aan hun werkgevers hebben, stress voor beide betrokken partijen.
Omdat het werkklimaat is veranderd, is het belangrijk dat onze eigen vooruitzichten ook veranderen. Werknemers moeten proberen hun stress te verminderen, ook al voelen ze zich misschien niet veilig in hun werk. Dat kan betekenen dat u een apart pensioenfonds moet openen en regelmatig bijdragen aan uw pensioen moet doen. Als je proactief bezig bent, is de kans groot dat je stressniveau afneemt. Zie het feit onder ogen dat je de baas bent over je bestemming en neem de controle over je toekomst. Je voelt een gevoel van vrijheid en minder ongezonde stress.

Deel dit stuk

Gerelateerde artikelen

Carriere en Netwerken

Je kunt netwerken wat je wilt, maar het is je persoonlijkheid die ertoe doet In een online, verbonden…

Judith over coaching

Contact

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden, of een afspraak maken?

Reacties

Enkele reacties van Coachees, Different Coaching

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden?
Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Let’s make a Difference together!

Vul hieronder je emailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu