3 tips om assertiever te zijn

Een veelvoorkomende oorzaak van stress op de werkvloer is te vinden in het gebrek aan assertiviteit. Het niet durven zeggen wat je denkt, waar je tegenaan loopt en wat je gevoelens zijn zorgt vaak voor spanning. Wanneer met deze spanning niets wordt gedaan kan dit oplopen tot stress en uiteindelijk tot ontevredenheid op het werk leiden. Je doet veel dingen tegen je zin, bovendien weten anderen niet waar jij tegen aanloopt en waar ze je mee kunnen helpen. Een situatie die je het liefst zo veel mogelijk wilt vermijden! Om je te helpen beter op te komen voor je eigen belangen én jouw gevoelens en verlangens uit te spreken, helpen de coaches van Different Coaching je met drie concrete tips om assertiever te zijn.

1. Duidelijkheid
Wanneer je probeert om assertiever te worden, en uit te spreken wat je nu écht wilt en wat écht niet, is het heel belangrijk om duidelijkheid te creëren. Halve maatregelen zijn niet genoeg. Vaak geven mensen tussen neus en lippen door aan dat ze genoeg op hun bord hebben, of een bepaalde maatregel niet zien zitten. Zelf hebben ze dan het gevoel dat ze duidelijk hebben gemaakt wat hun grenzen zijn en wat ze willen. Maar in werkelijkheid hebben ze op deze manier alleen om de hete brij heen gedraaid. Zoals al eerder gezegd, mensen houden van duidelijkheid.  Vertel dus eens precies hoe je ergens tegen aan kijkt, of hoe je iets graag ziet gebeuren. Dus niet: “Ik moet misschien dat project niet aannemen, want ik heb het erg druk”, maar: “Nee sorry, ik neem dat project niet aan, want ik heb het te druk.”
Weet je niet zeker of je boodschap duidelijk is aangekomen? Schroom dan niet om dit na te vragen bij de ander. Op die manier weet je zeker dat jouw boodschap, of die van de ander, goed is aangekomen.

2. Blijf vriendelijk en respectvol
Assertiever worden betekent niet dat je onvriendelijk en respectloos je eigen wensen gaat doordrammen, of dat je klakkeloos alles zegt wat in je opkomt. Assertiviteit is juist het tegenovergestelde hiervan, maar de scheidingslijn is niet altijd duidelijk. Zorg dat je niet doorslaat en bij de negatieve tegenpool terecht komt. Assertiviteit zonder vriendelijkheid scharen we namelijk onder het kopje agressiviteit. En is dat nu niet precies wat je niet wilt? Bij assertiviteit draait het erom dat je vriendelijkheid goed kunt doceren. Zorg dat je de goede balans vindt tussen duidelijk, vriendelijk en respectvol overkomen.

3. Oefenen, oefenen, oefenen
Hoe zorg je er nu voor dat je je gedrag kunt aanpassen en inderdaad assertiever wordt? Hoe weet je op welke manier je duidelijk je grenzen kunt aangeven, maar tegelijkertijd vriendelijk en respectvol blijft? De belangrijkste stap is dat je dit gewoon gaat proberen. Gedragsveranderingen gebeuren door middel van vallen en opstaan. Houd dus in je hoofd dat je niet meteen alles goed hoeft te doen. Bouw voor jezelf stappen in die steeds een stapje moeilijker worden. Stel jezelf bijvoorbeeld tot doel dat je in de eerste week 3x in de week iets gaat zeggen wat je moeilijk vindt. De volgende week ga je 5x in de week aangeven waar je tegenaan loopt. Wees niet te streng voor jezelf als het niet in één keer lukt. Fouten maken hoort bij het leerproces.

 

Different Coaching is een coachbureau met diverse locaties in Nederland. Ons coachbureau is ontstaan uit liefde voor het vak en gegroeid door tevreden klanten die voor een eerlijke prijs een inspirerend coachtraject hebben doorlopen. Wie met ons werkt, ervaart dat we integer en persoonlijk aan het werk gaan. Wij werken zowel voor bedrijven als voor particulieren. 

 

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.