Bevlogen aan het Werk!

Uit ‘Bevlogen aan het Werk’, door Schaufeli en Dijkstra, uitgegeven door Thema.

Wie bevlogen is, heeft passie voor zijn werk, krijgt er energie van en werkt met plezier. De meeste mensen werken tegenwoordig niet alleen om de hypotheek te betalen, maar ook om zich te ontwikkelen, verbonden te voelen met anderen, en vorm te geven aan hun passie. Onderzoek laat bovendien zien dat bevlogenheid bijdraagt aan onze psychische en lichamelijke gezondheid. Zeker nu we met zijn allen langer moeten doorwerken, kun je er dus maar beter voor zorgen dat je dat met plezier doet.

Bevlogen werken is niet alleen van belang voor de individuele werknemer, maar ook voor de werkgever. Bevlogen werknemers zijn productiever, klantvriendelijker, trouw aan de organisatie en maken minder ongelukken en fouten. Met bevlogen werknemers verdient een organisatie simpelweg meer geld.

Bevlogen aan het werk is een helder geschreven boek voor iedereen die zich met bevlogenheid in organisaties bezighoudt, bijvoorbeeld werknemers, managers, P&O, professionals en beleidsmakers. Alhoewel geschreven in begrijpelijke taal is het boek gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek. Het boek bevat daarnaast interessante tests waarmee je je werkhouding kunt bepalen en adviezen waarmee je de bevlogenheid van jezelf en anderen kunt versterken.

Een aanrader!