Loopbaancongres Noloc 2014

VEERKRACHT & VUUR!

‘Loopbaancongres 2014: meer inhoud, meer verdieping, meer vuur!’

Dinsdag 11 november 2014 vond het jaarlijkse Noloc loopbaancongres in 1931 congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch plaats. De arbeidsmarkt is volop in beweging. Regels, bedrijven, banen en contracten veranderen. Hoe speel je daar als loopbaanadviseur veerkrachtig op in?

In één dag:
Weer volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het loopbaanvak;
Inspiratie opdoen om richting te geven aan je eigen loopbaan en die van cliënten;
Praktische handvatten ontvangen om de begeleiding van cliënten te professionaliseren;
Ontmoet ruim 800 vakgenoten;
Bezoek de informatiemarkt met relevante exposanten.
Tijdens twee plenaire keynotes komt het thema ‘Veerkracht & Vuur’ op verschillende manieren aan bod. Daarnaast neem je deel aan twee van de vijf inhoudelijke verdiepingssessies naar keuze. Kortom: Een dag om je deskundigheid te verfrissen en uit te breiden!

PROGRAMMA EN SPREKERS

Het programma bestond uit 3 plenaire keynotes en 5 verdiepingssessies.

Sprekers

De volgende sprekers verzorgden bij het congres een plenaire sessie:

Martijn Timmermans

Martijn Timmermans is storyteller, ideapractitioner en verbindt op autonome en interactieve wijze mensen en kennis. Als autodidact beklom hij de carrière ladder in uiteenlopende sectoren en landen. Sinds 15 jaar zet hij deze ervaring met 3 ingrediënten en storytelling als bindmiddel in om crosssectoraal, intergenerationeel en multidisciplinair verbinding te maken.

In 2014 won Martijn hiervoor prijzen vanuit de GGZ en de Fresh Conference Award, uit handen van de internationale congres sector.

“Toen ik als 13 jarige op het podium stond van de schouwburgen, voelde ik mij verbonden met het publiek. Ik vroeg mij af waarom zij daar zaten, mijn verhaal kenden ze immers.” Martijn is een ontwapenende en energieke spreker die interactief en dynamisch het publiek meeneemt op zijn zoektocht van keuzes maken en veerkracht. Een leven van ontmoetingen en keerpunten, verbanden leggen en anders durven denken en doen. Met 3 ingrediënten als rode draad en storytelling als bindmiddel.

Remco Claassen

Remco Claassen wordt door velen gezien als de beste leiderschapstrainer van Nederland. Remco ontwikkelde een unieke, persoonlijke visie op leiderschap en persoonlijke effectiviteit.

Remco fundeert zijn seminars en boeken op de inzichten van de ‘groten der aarde’ in leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Hij volgde seminars en trainingen bij mensen als Tony Robbins, Stephen Covey en Tom Peters. Hij verzamelde alle relevante inzichten, koppelde die aan elkaar en smeedde ze tot een eigen, persoonlijke aanpak.

Remco Claassen is auteur van drie boeken, die allen al de bestseller status bereikten: IK, WIJ en Verbaal meesterschap.

Remco heeft een grote impact als trainer. Hij is fundamenteel tegenstander van powerpoint en bewijst met zijn seminars dat je geen lichtbak nodig hebt om indruk te maken. Remco’s stijl is interactief, bot, speels en altijd onverwacht.