Mijn verhaal: ik ben werkzoekende!

Een nieuw verhaal

Mijn partner komt iedere dag thuis met een verhaal. Ik bén iedere dag thuis…. zonder verhaal.

Herkenbaar? Een baan zoeken is op dit moment meer dan frusterend. Tientallen zo niet honderden sollicitaties versturen. Wetend dat je zeker niet de enige bent. Hopend op een uitnodiging. Elke dag sta je met hetzelfde doel op. Na enige tijd mis je je contacten en aansluiting met je omgeving. Voordat je het in de gaten hebt is je motivatie gedaald en kom je in een sociaal isolement.

Wil jij van de bank af? Weg achter je tv, smartphone of tablet. Gewoon weer lekker aan het werk. Elke dag een doel, elke dag een ritme. Werken, andere ervaringen opdoen, nieuwe mensen ontmoeten. Wil jij ook weer een verhaal?

Ga dan als vrijwilliger aan de slag in een werkervaringsplaats bij een bedrijf of een goed doel. Je doet ervaringen op, leert nieuwe mensen kennen en blijft in een werkritme. Je bent zichtbaar bij je directe collega’s, maar vergeet ook zeker niet het het netwerk achter deze collega’s. Als ze tevreden zijn, dan zullen ze er alles aan doen om jou te helpen. Zorg ervoor dat je jezelf onderscheidt van anderen. Niets werkt beter dan een persoonlijke aanbeveling bij een sollicitatie.

En buiten je werktijden loop je nog even snel alle vacatures door. Want door alle positieve ervaringen heb je veel meer energie gekregen.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een werkervaringsplaats. Benader een bedrijf of goed doel waarvoor jij iets kunt betekenen of zoek naar een organisatie die verschillende werkervaringsplaatsen aanbiedt. All4Work4All is zo’n organisatie. Op dit moment alleen nog actief in de regio’s Gorinchem en Drechtsteden. Wil of kun je in deze regio’s aan de slag, vraag dan een login bij ons aan via www.all4work4all.nl.

Wij noemen het graag de nieuwe weg naar werk. Veel succes met jouw (nieuwe) weg naar werk!

Bron: 112Werkforum.nl