Ontslagbrief ontvangen?

Een ontslagbrief ontvangen is voor weinig mensen een prettige ervaring: het betekent het einde van je dienstverband, zekerheden, en toch ook een stukje van je sociale leven.

Startpunt
Het goede nieuws van een ontslagbrief is dat het tegelijk een startpunt is om je weer te gaan verdiepen in de huidige arbeidsmarkt en in openstaande vacatures. Bij een ontslag komen emoties zoals boosheid, teleurstelling en frustraties los. Het is wel belangrijk om zakelijk proberen te blijven om er voor te zorgen dat je zo goed mogelijk uit je ontslag zult komen.

Rechten & Plichten
Weet je niet precies wat je rechten en plichten zijn volgens het ontslagrecht?
Neem dan een arbeidsdeskundige in de hand en laat deze beoordelen of je ontslag wel of niet op juiste gronden is gegeven. Wellicht heb je wel een succesvol verweer en kan je in dat geval een ontslagvergoeding krijgen.

Niet het einde van de wereld
Mocht het ontslag echt definitief zijn, bedenk dan dat een ontslag – hoe vervelend ook – niet altijd het einde van de wereld hoeft te betekenen. Het is voor jou een kans om je opnieuw op de arbeidsmarkt te oriënteren.

Actualiseer eerst je CV voor je start met het zoeken naar een nieuwe baan. Je zult namelijk merken dat je in je oude baan heel wat jaren ervaring en nieuwe vaardigheden aan je cv kan toevoegen.

Doordat je meer ervaring hebt opgedaan en meer hebt geleerd en dus ook meer kan, heb je ook een groter aanbod aan vacatures. Zorg dat je je ontslag spoedig en naar tevredenheid kunt afwikkelen zodat je met een fris hoofd naar passende vacatures kunt gaan zoeken.

Geheimen van Een Top Recruiter
Wil jij weten wat je moet doen om de baan van je dromen te krijgen? Wil jij weten welke vragen je gaat krijgen tijdens je sollicitatiegesprek? Wil jij weten wat je daar het beste op kunt antwoorden? Neem dan contact op met Different Coaching!

Bron: 112Werkforum.nl