Stop met denken dat je oud bent!

Stop met denken dat je oud bent. Oud zijn is een uitvinding van vroeger toen men dacht dat het sociaal was om mensen halverwege de vijftig met pensioen te sturen. Vrij zijn is heerlijk, vooral als het maar drie weken duurt. Jij wilt na je 45e gewoon aan het werk blijven!

Nederlanders werd vanaf hun geboorte ingeprent dat alles wel voor ze geregeld zou worden. Een opleiding, baan, pensioen en uitkeringen voor werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of wat dan ook. Ze zijn opgegroeid in een maatschappij vol hulpverleners en welzijnswerkers. Maar die tijd is voorbij. Er zijn geen garanties meer. De beloften bleken loos. De Europese welvaart is met geleend geld gefinancierd en dat moet nu terugbetaald worden. Er komen nieuwe regels en wetten. We moeten eraan wennen dat we moeten vechten voor onze baan, moeten solliciteren, voor onszelf moeten beginnen, op een leeftijd dat je vroeger mocht stoppen.

Maar we zijn niet zielig. We moeten omschakelen, ons weer verantwoordelijk gaan voelen voor ons eigen leven. Er zijn geen verworven rechten meer. Het onbekommerde Zwitserlevenlandje van levenslange zekerheid bestaat niet meer. Jammer dan. We moeten er weer tegenaan. Banenjacht 45+ helpt je hierbij.

Onderwerpen die in Banenjacht 45+ aan de orde komen:

  • Werkloos zijn boven de 45
  • Het effect van de verhoging van de pensioenleeftijd
  • Solliciteren boven de 45
  • Omgaan met stress
  • Omgaan met uitkeringsinstanties
  • Banenkansen
  • Ervaringsinterviews

Recensie(s)

Steeds meer 45-plussers zijn op zoek naar werk. De aanhoudende crisis is daar debet aan. Oudere werknemers zijn opgegroeid met het idee dat alles voor ze wordt geregeld: een baan, een pensioen en als er iets misgaat, zijn er uitkeringen bij ziekte, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Maar de collectieve voorzieningen staan onder druk en mensen moeten meer voor zichzelf gaan zorgen. In dit boek wordt – mede aan de hand van enkele aansprekende voorbeelden – ingegaan op de positie van oudere werknemers op de arbeidsmarkt. Wat zijn de gevolgen van ontslag op oudere leeftijd? Wat kun je doen om je ontslag te voorkomen of aan te vechten? Met welke instanties krijg je te maken?

Hoe vind je weer een nieuwe baan? Hoe start je een eigen bedrijf? Different Coaching kan je helpen bij al deze vragen en zorgt er in op maat gemaakte trajecten voor dat jij jouw doel bereikt. Kunnen we je verder helpen? Aarzel dan niet om direct contact te zoeken.

Een aanrader voor iedereen die vreest voor ontslag of op zoek is naar werk.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.