Wat wil je worden als je groot bent?

Wat Wil Je Later Worden Als je Groot Bent?

Het maakt niet uit of je 20, 40 of 60 bent. Ben je op dit moment werkzoekend? Stel je zelf dan eens de vraag: ‘Wat wil ik later worden als ik groot ben?’. Vaak een lastige vraag om te beantwoorden, maar wel één waarvoor nú het moment is aangebroken.

Er zijn verschillende tools die je kunnen helpen. Eén daarvan is het boek ‘Welke kleur heeft jouw parachute?’ van Richard N. Bolles. Met zijn boek in de hand kun je ‘gewoon’ op zoek naar een baan, maar je kunt ook je leven radicaal omgooien. Lees hier meer over de inhoud van het boek.

Het is een echt werkboek. Ik heb het zelf enkele jaren geleden gelezen en het heeft mij enorm geholpen om mijn koers drastisch te wijzigen. En tot op de dag van vandaag ben ik daar nog steeds ontzettend blij mee.

Hoe breng je het in de praktijk? Ga aan de slag als vrijwilliger. Ervaar of jouw nieuwe koers de juiste is en doe gelijk werkervaring op. Weet je dat er ontzettend leuke en diverse vrijwilligersfuncties zijn? Een greep uit de vrijwilligersfuncties die bij All4Work4All zijn aangemeld: opzetten social media beleid, voorzitter van een nieuw toeristisch initiatief, netwerkcoach voor begeleiding van mensen met een beperkt sociaal netwerk of fondsenwerver.

Lastig? Eén van de uitkerende instanties, de sociale dienst, stimuleert op dit moment vrijwilligerswerk bij het maatschappelijk middenveld.

Bron: 112Werkforum.nl