50 boeken per jaar

Ik geloofde het niet de eerste keer dat ik een vriendin van mij hoorde zeggen –

“Ik profiteer van het lezen van 50 boeken per jaar … in mijn vrije tijd”.

Wetende hoe veeleisend haar tijd was vanwege haar toppositie in haar werk en omdat ze een alleenstaande moeder is, wist ik zeker dat ze loog en dat heb ik haar ook gezegd.

Glimlachend hield ze vol dat het de waarheid was. Ik zou met haar blijven ruzie maken totdat ze me erop had gewezen dat ze ze niet fysiek hoefde te ‘lezen’, maar ze werden ‘voorgelezen’ terwijl ze luisterde … in haar vrije tijd.

Ze gaf me geen gelegenheid om ruzie te maken, ging door en speelde een audioboek op haar cd-speler voor mijn inzage.

Ze legde uit dat ze zo bijna elk boek had dat ze haar als audioboeken wilde voorlezen terwijl ze zich ’s ochtends op het werk voorbereidde, terwijl ze haar dochter op school voorbereidde, terwijl ze haar oefeningen elke dag deed, terwijl ze pendelde van en naar werk en vrije tijd die ze op handen had, zonder haar geest te gebruiken.

Ik was op zijn zachtst gezegd verrast dat ik in mijn vrije tijd hetzelfde had kunnen doen, in plaats van alleen maar naar mijn werk te pendelen en niets te doen.

Zie je, mijn werk is er een dat veel van mijn tijdsbesteding vereist. Ik moet vrij vroeg van huis vertrekken, meer dan een uur op de weg doorbrengen vanwege het constante drukke verkeer en als ik aan het werk ga, werk ik de hele dag tot de pauze en de sluitingstijd.

Van wat deze vriend van mij mij heeft uitgelegd, wist ik dat ik audioboeken moest proberen.

Ik deed het en was erg onder de indruk.

Nu kan ik met trots zeggen dat ik ook baat heb bij het lezen van maximaal 50 boeken per jaar.

Denk je nog steeds niet dat het mogelijk is?

Goed, laten we het uitrekenen:

Voor een audioboek dat 4 uur duurt, kunt u het in slechts twee dagen voorlezen – 1 uur per dag tijdens de voorbereiding op het werk in de ochtend en 1 uur per dag tijdens het pendelen van en naar het werk. Dat is 4 uur in 2 dagen.

Dus als je 2 dagen nodig hebt om je een audioboek voor te lezen, dan is dat 365 dagen in een jaar gedeeld door 2. Dat komt overeen met ongeveer 133 boeken per jaar!

Dat is meer dan het dubbele van de oorspronkelijke 50 audioboeken waarop we ons richtten, toch?

Audioboeken zijn inderdaad de geheime formule die veel mensen gebruiken om de waarde te halen uit de beste boeken die ze willen lezen. Met audioboeken kun je de frustratie vergeten die je altijd had wanneer je jezelf dwingt om een ​​boek te lezen.

Voor de boekenwurmen op de universiteit die willen blijven lezen maar de tijd niet meer kunnen betalen, hebben ze nu een oplossing in audioboeken.

Of u nu uw pc, cassettespeler, cd of zelfs een andere PDA (Personal Digital Assistant) wilt gebruiken, het is nu mogelijk en binnen handbereik.