Is het nu voorbij?

IS HET NU VOORBIJ?
Judith Migchels
Ik ben op kantoor en voel me niet helemaal goed. Iets rustiger dan normaal handel ik mijn klantgesprekken af en werk mijn mail door. De telefoon, het is mijn huisarts die mij al de hele dag probeert te bereiken. Of ik direct iemand wil bellen die me nu naar het Catharina Ziekenhuis kan rijden om me op de eerstehulppost te melden. Ze weten al van mijn komst.
‘Wat is er aan de hand? Waar ben je bang voor?’ ‘We zijn bang voor je hart’, antwoordt de huisarts. Ik merk dat ik heel rustig word en bel mijn man die er binnen tien minuten is. In de auto denk ik: ‘Wat als het nu voorbij is? Wat zou dat jammer zijn!’

Ik ben een echte corporate vrouw. Gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en hierna een MBA-studie mogen doen in de Verenigde Staten. Altijd gewerkt voor multinationals, heel veel gereisd voor mijn werk, in veel landen teams aangestuurd. Ik was een van de enige vrouwen op de TUE in mijn studie Chemical Engineering & Material Science. Ik vond dat geen enkel probleem, was mezelf en vond de studie geweldig. Ook daarna in mijn werk, altijd een van de enigen of zelfs de enige vrouw op mijn niveau, opvallend maar voor mij gelukkig geen groot issue. Ook merkte ik hoe verder ik kwam, hoe meer anderen ik kon helpen die wel tegen uitdagingen aanliepen. Vooral dat laatste vond ik heel inspirerend.
Rond mijn veertigste besloot ik het anders te gaan doen. In mijn familie zitten veel ondernemers. Ik had één ding nog niet gedaan en dat was ondernemerschap. Ik wilde graag mijn eigen bedrijf starten. Heb dat vervolgens ook gedaan. Hoewel veel mensen niet begrepen hoe ik mijn mooie corporate positie bij Shell kon opgeven, begreep ik dat heel goed en volgde ik opnieuw mijn eigen pad. Het bedrijf werd een succes, allerlei mooie nieuwe uitdagingen kwamen op mijn weg.
“En dan ineens… kan het over zijn”

Op het moment van het telefoontje staan we op het punt om naar een nieuw groter kantoor te gaan en om nieuwe men- sen aan te nemen. Het is heel druk op kantoor met allerlei opdrachten. We denken na over een nieuwe website, samen- werken met een andere partij. Ik wil nog reizen maken, mensen ontmoeten, mezelf verbeteren.
Ik ging die ochtend alleen even langs bij de huisarts omdat ik moe werd van naar kantoor lopen. Ik wil nog heel veel. En dan ineens… kan het over zijn. Zelfs geen tijd om afscheid te nemen.

Gelukkig loopt het anders. Het ziekenhuis ziet meteen dat ik een massale longembolie heb, ik krijg klaarblijkelijk bijna geen lucht meer. Binnen tien minuten lig ik onder de CT-scan en twee minuten later spuiten ze sterke bloedverdunners mijn buik in. Ik herstel snel, en pak mijn leven daarna langzaam weer op.
Dat gevoel van enorme treurigheid, ‘wat nu als het over is’, dat zal ik nooit meer vergeten. Haal eruit wat erin zit, het is soms zomaar voorbij!

Judith Migchels studeerde Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven en haalde haar Masters in Business Administration en Management in de Verenigde Staten. Zij heeft een proven trackrecord als CEO en bestuurder binnen grote multinationals. Judith heeft op alle continenten gewerkt en teams aangestuurd en spreekt meerdere talen vloeiend. Ze is, samen met haar man, ondernemer in de dynamische High Tech Brainport Eindhoven-regio. Judith’s bedrijf Different Coaching verzorgt Career, Management & Executive Coaching en Organisatieadvies voor organisaties en particulieren. Onder het motto: ‘You have to be Different, to make a Difference.’ differentcoaching.nl

Deel dit stuk

Gerelateerde artikelen

Live_coaching_sessie_met_coachee

Review Executive Coaching

Judith heeft mij enorm geholpen bij mijn zoektocht naar de invulling van mijn nieuwe rol. Judith is een…
Mondriaan_GGZ_klanten_Different_Coaching

In de Media

Hier mogen jullie dus super trots op zijn Mondriaan! Mooi magazine met prachtige verhalen van medewerkers! Met op…
Team_Different_Coaching

Review Executive Coaching

Het afgelopen half jaar heb ik een coaching traject doorlopen bij Different Coaching. De Coach heeft mij absoluut…

Judith over coaching

Contact

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden, of een afspraak maken?

Reacties

Enkele reacties van Coachees, Different Coaching

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden?
Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Let’s make a Difference together!

Vul hieronder je emailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.