‘Vertrouw op jezelf voor die volgende stap!’

Merle en Judith:

“Vertrouw op jezelf voor die volgende stap. Je zult zien: het werkt”

Merle Rodenburg heeft mooie carrièrestappen gezet. Ze is ambitieus en plukt graag van buitenkansen die zij op haar pad tegenkomt. Haar ambitie betaalt zich uit: nu, negen jaar na haar afstuderen in 2012 bekleedt ze een stevige functie op de Technische Universiteit Eindhoven, de uni waar ze destijds ook haar bul haalde. Merle is er directeur van Data Management and Library, een van de pittigere centrale diensten. Best bijzonder: ze is pas 34.

‘Belangrijke beslissingen nemen hoort erbij, maar het is altijd beter om te spiegelen’

Na een kort uitstapje na haar afstuderen maakte Merle in 2014 als wetenschapsondersteuner haar rentree bij TU/e. “Later, in een functie als beleidsmedewerker, kwam er steeds meer aandacht voor digitalisering. Op een bepaald moment vroeg men mij om een dataprogramma hiervoor op te zetten. Voor mij was dat een prachtkans.” Het programma bleek inderdaad koren op Merle’s molen, zeker toen ze merkte dat er op datagebied veel te winnen viel. “Digitalisering raakt iedereen, van hoog tot laag. Maar wil je stakeholders enthousiast maken voor je beleid, dan moet je geduld hebben en zorgvuldigheid betrachten. Ik zie altijd overal verbeterpunten, wat een goede eigenschap is. Vervolgens moet het dan nog wel waarmaken.”

Bestuurlijk spel

Merle hoorde het in haar werkomgeving op de universiteit al vaker: collega’s vinden haar jeugdig en energiek, en prijzen haar aanpak. Prachtige complimenten natuurlijk, je zult ze maar krijgen. Maar het zijn ook de complimenten die in een traditionele bestuurscultuur averechts kunnen werken: jeugdig, dus te jong; energiek, dus te ondoordacht; vrouw, dus te vrouwelijk. “Wat ik ook merkte”, zegt Merle, “is dat ik acteer op een niveau waar allerlei belangen een rol spelen. Ik maak er deel uit van een complex bestuurlijk spel, waar soms maar lastig de vinger op te leggen valt, en waar stakeholders verschillende belangen nastreven. Wil je op dat niveau je beste ‘zelf’ zijn, ook voor de organisatie waar je het voor doet, wat ik natuurlijk wil, dan kan het handig zijn om hiermee voor jezelf aan de slag te gaan.”

Keuzes spiegelen en echt met jezelf aan de slag

Wat Merle gaandeweg haar carrière al proefde, openbaarde zich toen ze haar huidige functie aannam: op hogere posities zijn er minder mensen waarop je kunt terugvallen. “De beslissingen die je geacht wordt te nemen worden belangrijker, en hebben vaak een grote impact op de organisatie en de mensen”, zegt ze. “Ik merkte dat ik maar een beperkt klankbord had. Belangrijke beslissingen nemen hoort erbij, maar vaak is het nuttig om te spiegelen: is mijn voorgenomen keuze ook echt de beste, gezien hun reikwijdte en alle emoties en weerstand die ze soms oproepen? Béter het bestuurlijke spel leren herkennen en een goed gevoel hebben bij beslissingen die ik geacht werd te nemen, waren redenen die mij uiteindelijk bij Different Coaching en Management & Executive Coach Judith Migchels brachten.”

Best fundament voor de toekomst

Echt problemen om op bestuursniveau haar weg te vinden kende Merle bij TU/e eigenlijk niet. Ze beschikt over de tools om een zware klus te klaren, en om zich daarvan te vergewissen scherpte ze haar competenties samen met Judith flink verder aan. Twee jaar na haar aantreden heeft zich op haar uni een flinke digitaliseringsslag voorgedaan, en is het databeleid geborgd. Dat is goed nieuws, en een best fundament voor de universitaire toekomst. “Door Judith ben ik enorm gegroeid in mijn bestuursrol. In een dynamische organisatie als de TU kun je in een andere richting wordt geduwd dan de richting waarvan jij overtuigd bent dat die aantoonbaar de beste is. Vreemd toch? Maar soms is het goed om dat te laten gebeuren, je kunt er toch niets aan veranderen, om daarna weer aan de gekozen richting vorm te geven. Judith is zelf TU/e alumnus, kent de universiteit dus heel goed, ze kon goed inspelen op mijn behoefte. Ik heb ook geleerd om gevoelsmatig beter afstand te nemen van zaken die ik wel zou willen sturen, maar waar ik weinig invloed op heb. Het kriebelt dan nog wel, maar ik ben me ervan bewust waar dat gevoel vandaan komt. Dat zijn belangrijke lessen.”

Jonge vrouwelijke bestuurders in meer traditioneel ingestelde organisaties adviseert Merle om zich nooit door twijfel te laten weerhouden. “Vertrouw op jezelf voor die volgende stap en je zult zien: het werkt. Denk bovenal niet dat je het allemaal zelf moet doen. Zoek mensen om je heen die je echt verder kunnen helpen en steunen en challengen bij de te maken keuzes. Je maakt het jezelf dan veel makkelijker.”

Over Different Coaching

Het Eindhovense Coaching- en Organisatieadviesbureau Different Coaching werkt met zeer ervaren WO-opgeleide coaches. Zij hebben een bewezen (internationaal) trackrecord waardoor onderscheidende Coaching en begeleiding is gegarandeerd. Meer informatie is te vinden op www.differentcoaching.nl

____________________________

FRITS Magazine – Ronald Frencken

2 november 2021 –

Deel dit stuk

Gerelateerde artikelen

50 boeken per jaar

Ik geloofde het niet de eerste keer dat ik een vriendin van mij hoorde zeggen – “Ik profiteer…

Judith over coaching

Contact

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden, of een afspraak maken?

Reacties

Enkele reacties van Coachees, Different Coaching

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden?
Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Let’s make a Difference together!

Vul hieronder je emailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu