Expat Coach Eindhoven - Different Coaching

Hoe doe je het goed in een vreemde omgeving?

Veel mensen houden echt van de gedachte om het risico te nemen en in het buitenland te wonen. Het klinkt zo dromerig en romantisch. Maar de realiteit voor veel expats is dat ze heel kort na aankomst in hun nieuwe huis merken dat er vaak harde realiteit is in het buitenland. Dromerige visioenen van het besteden van de dagen aan het plukken van tropisch fruit, luieren op het strand, het kweken van een weelderige tuin en ontspannen ronddwalen door de marktplaatsen kunnen worden vervangen door realiteiten zoals geen warm water, onverharde wegen, elektriciteitstekorten, geen Engels of heel weinig tussen de vele andere factoren. De hoop van degenen om online te gaan zodra je aankomt, kan snel worden weggevaagd. Hoe frustrerend is het wanneer je naar de plaatselijke winkel komt voor een aantal noodzakelijke benodigdheden en je een bord ziet met de tekst: “Open ma, wo en vr”. Het is een feit dat het dagelijkse leven in het buitenland aanvankelijk behoorlijk zwaar kan zijn. Stress kan zowel fysiek als emotioneel van aard zijn.

Ja, dit klinkt misschien behoorlijk deprimerend, maar laat je niet naar beneden halen. Als je je “gereedschapskist” hebt ingepakt, kan de ervaring in het buitenland wonen de beste tijd van je leven zijn. In feite kan het je leven als geheel ten goede veranderen. De sleutel tot deze uitkomst is het vinden van een manier om je dagelijkse leven te beheren. Als expat moet je manieren vinden om jezelf te bevrijden van de moeilijkheden die u onvermijdelijk tegenkomt en gedijt, ongeacht de omstandigheden of waargenomen obstakels.

De “toolbox” bevat de volgende concepten die, wanneer toegepast, zullen helpen om je leven in het buitenland een avontuur en geen ramp te maken.

* Aanpassen: ten eerste moeten we leren hoe aan te passen. Pas jezelf aan aan je nieuwe omgeving en de nieuwe manier van leven. Ontdek de cultuur zelf. Gebruik, verzoen en reorganiseer uw leven om in uw nieuwe omgeving te passen.
* Flexibel: wees altijd flexibel. Verschillende landen voeren functies en activiteiten op verschillende manieren en in een ander tempo uit. Flexibiliteit en begrip besparen je veel stress en je kunt zoveel beter met elkaar overweg.
* Let op: let op en observeer! Dit is cruciaal om in een nieuw land te geraken. Lees meer en word goed geïnformeerd over je onderwerp. Culturele boeken en toeristische gidsen bevatten vaak belangrijke informatie over een nieuwe cultuur, maar ik moet zeggen dat sommige van de beste manieren om te leren zijn door observatie uit de eerste hand. Kijk hoe mensen elkaar begroeten. Noteer wat als geschikt gedrag wordt beschouwd en wat niet. Dit geldt ook voor de taal. Houd je ogen altijd open.
* Houding: Maak deel uit van de oplossing en geen deel van het probleem. Vind manieren om dingen te doen. Heb een positieve en actieve houding. Ik geloof dat houding de oorzaak is van het succes of falen van de meeste dingen in het leven, inclusief in het buitenland wonen. Houding zal het verschil maken tussen een gelukkige of ontevreden expat.
* Ervaring: manieren vinden om mee te doen. Wees geen waarnemer van je ervaring. Wees de ervaring! Maak optimaal gebruik van alle nieuwe en prachtige activiteiten en mogelijkheden om nieuwe dingen te leren. Probeer het nieuwe voedsel, ga op verkenning, meld je aan voor Spaanse lessen of word lid van de taekwondo-club.
* Ondersteuning: vind mensen die zich in een vergelijkbare situatie als je bevinden. Vorm een ​​groep en steun elkaar. Zodra de huwelijksreisfase en de opwinding om naar een nieuw land te verhuizen voorbij zijn en de realiteit van wonen in het buitenland zich in je afspeelt, heb je mensen nodig waarop je kunt rekenen om je te helpen dit een onvergetelijke ervaring te maken.

Citaat van de week

“Succes is eenvoudig. Doe wat goed is, op de juiste manier, op het juiste moment.” Arnold H. Glasgow.
Krachtig actieplan voor de week

Hoe zou je leven anders zijn als je de concepten van de toolbox elke dag op je leven zou toepassen? Probeer het een week en noteer het resultaat.