Individual Coaching

Leef gezonder, onze Tips! – Levensstijl Coaching

Leef gezonder met deze 7 simpele tips
Een gezonde levensstijl staat bij steeds meer mensen hoog op het prioriteitlijstje en dat is uiteraard volkomen terecht. Met een gezond lichaam en een gezonde geest ben je gelukkiger, energieker en ziet het leven er een stuk rooskleuriger uit. Lifestyle coaching (oftewel levensstijl coaching) kan hierbij helpen. Maar je kunt ook zelf het één en ander doen voor een gezondere levensstijl…

De bomen in het bos

Het wereldwijde web ontploft met allerlei artikelen over gezonde voeding, voedingssupplementen, beweegprogramma’s, mindfulness cursussen, etc. Sommige beweringen versterken elkaar maar andere spreken elkaar weer tegen. Niet verwonderlijk als je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat moet je geloven en hoe kun je door al die bomen van Lifestyle tips, het bos weer zien?

7 tips

Voor een gezondere lifestyle.

Adem

Het klinkt als een simpele voorwaarde, maar een goede manier van ademen draagt bij innerlijke balans. Het helpt je om te kunnen ontspannen en om een betere conditie te krijgen. Inademen door je neus en uit door je mond. Zowel tijdens activiteiten als wanneer je merkt dat je onrustig bent. Wees bewust van de wijze waarop je ademt.

Beweeg

Bewegen helpt je lichaam om in een betere conditie te komen en het helpt je geest om te ontspannen. Wandelen, fietsen en natuurlijk ook sporten. Je krijgt er energie van en bij actief bewegen maken je hersenen zgn. gelukshormonen aan. En gelukkig zijn is heel gezond.

Drink

Met minimaal twee liter water (of thee/koffie zonder suiker en/of melk) per dag, houd je een goede vochtbalans. Dit is belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen in je lichaam en het helpt je algehele gezondheid.

Eet

Lekker eten is belangrijk. Geniet van wat je eet en houd een gezonde balans tussen voeding die gezond is en etenswaren die misschien wat minder gezond zijn. Zorg dat gezond eten de boventoon voert. Van fruit en verse groenten krijg je meer energie dan van fastfood en snoep.

Ervaar

Daag jezelf uit en plan leuke dingen in je leven. Zit je niet in een goede levensfase en vind je het moeilijk om je sleur te doorbreken? Zoek hulp. Zoek een coachingstraject dat bij je past en richt je leven in zoals jij dit wilt.

Lach

Zorg dat je blij bent. Lachen is gezond voor je. Niet alleen voor je geest maar ook voor je lichaam. Als je lacht span je spieren aan die je bij andere bewegingen niet gebruikt en juist de spieren die je de hele dag (meest ongemerkt) aanspant, ontspannen zich juist.

Vergeef

Als je een wrok koestert of je hebt een schuldgevoel over iets… vergeef! Vergeef een ander, vergeef jezelf. Gevoelens van haat en/of schuld hebben een negatief effect op je gezondheid, je psyche en je welzijn. Laat los. Lukt dit niet of moeilijk? Ook dan, zoek hulp. Ook hier kun je een coachingstraject inzetten.

Lifestyle coaching

Het valt niet mee om zonder hulp je leven een andere draai te geven. Vaak verval je uiteindelijk weer terug in oude gewoontes. Levensstijl coaching kan jou hier bij helpen door een gestructureerde aanpak en begeleiding op persoonlijk niveau.