Ontwikkeladvies naar aanleiding van COVID-19 maatregelen

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt met een subsidieregeling voor werkenden en niet werkenden in Nederland, het Ontwikkeladvies. Dit naar aanleiding van Covid-19 en de gevolgen op de arbeidsmarkt.
Omdat Different Coaching geaccrediteerd is, mogen wij dit Ontwikkeladvies aanbieden. Dat betekent dat wij kosteloos Ontwikkeladvies mogen aanbieden aan alle Nederlanders.

Nederland wordt bijzonder hard geraakt door alle Corona maatregelen. Dit heeft hele grote effecten op bedrijven, ondernemers en organisaties. Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf augustus kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd bureau. Daarmee krijgen mensen inzicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn.

Het tweede noodpakket voor de economie, dat doorloopt tot eind september, is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Tegelijkertijd wil het kabinet met het pakket mensen helpen om zich aan te passen aan de nieuwe economische realiteit. Daarom zijn werkgevers die de NOW-regeling aanvragen bijvoorbeeld verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te doen. Werknemers kunnen daarvoor gebruik maken van bestaande regelingen zoals de fiscale studieadvies of de mogelijkheden die hun Opleidings- en Ontwikkelfonds biedt. In aanvulling daarop heeft het kabinet 50 miljoen Euro uitgetrokken voor het crisisprogramma NL Leert Door, waarmee mensen kosteloze ontwikkeladviezen en online scholing kunnen volgen.

Minister Koolmees: ‘Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is’.

Schrijf je alvast in voor dit Ontwikkeladvies en ontvang meer informatie zo gauw we deze ontvangen van het Ministerie.