Employability, ben jij daar ook mee bezig?

Employability, hoe bereik je dit?
Wanneer je werkzoekende bent, kom je voor een grote uitdaging te staan. Je moet jezelf als het ware kunnen aanprijzen voor een werkgever. Waarom zou iemand jou voor de functie kiezen en niet Pietje of Ansje? Hoe kun jij jezelf echt onderscheiden en jezelf goed op de kaart zetten? Het is erg belangrijk dat je weet hoe je dit kunt doen. In dit artikel lees je alles over employability. Wat is het en waarom is het belangrijk voor werkende en werkzoekende?

Wat is employability

Eigenlijk is het een duur woord dat meerdere betekenissen kent. Zo zou je het kunnen vertalen als; in hoeverre iemand optimaal inzetbaar is voor de verwachte taken wat invloed heeft op het verkrijgen en behouden van werk. Veel werkgevers vinden dit belangrijk voor de bedrijfscultuur. In hoeverre is iemand multi-inzetbaar of zijn er mogelijkheden voor interne groei.

Je zou het ook simpelweg kunnen vertalen als de mate waarin jij aantrekkelijk bent om aan te nemen. Er zijn verschillende factoren van kracht die deze mate bepalen. Zo horen primaire factoren zoals opleidingsniveau, kwaliteiten, werkervaring hierbij, maar ook secundaire factoren als persoonlijkheid, zelfstandigheid en wil om te leren.

Hoe bereik je dit?
Er zijn veel manieren waarop je jouw aantrekkelijkheid voor werkgevers kunt bepalen. Een goed CV is het halve werk. Vergeet niet naast het invullen van werkervaring en opleidingsniveau ook andere persoonlijke eigenschappen te noemen. Flexibiliteit en stressbestendigheid zijn bijvoorbeeld net zo belangrijk. Een zelfverzekerde uitstraling kan net dat beetje extra geven.

Het is bijvoorbeeld altijd belangrijk om te laten blijken dat je gemotiveerd bent. Houd je van uitdagingen en zou je graag verder willen groeien? Dit is wat veel werknemers graag willen horen!

Wat extra hulp is nooit verkeerd
Vind je het moeilijk om werk te vinden of te behouden? Dan is het belangrijk om wat aan jouw employabilty te doen. Loopbaanbegeleiding is een uniek coachingstraject waarbij jij leert hoe jij je kunt opstellen bij het solliciteren . Aan de hand van persoonlijkheidstesten leer je beter hoe jij in elkaar zit en wat jouw sterke punten zijn. Ook zul je leren wat jouw valkuilen zijn tijdens dit coachingstraject. Je krijgt professionele hulp en advies hoe je hier beter mee om kunt gaan.

Wil jij ook leren hoe je jezelf beter neer kunt zetten op de arbeidsmarkt? Verbeter jouw employability! Loopbaanbegeleiding kan je enorm helpen om sneller aan beter werk te komen en de baan te behouden. Je leert welke banen het beste passen bij jouw kwaliteiten en hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Wil je meer weten over dit coachingstraject of jezelf aanmelden? Neem dan persoonlijk contact op met Different Coaching voor een kennismakingsgesprek.