Personal Coach Eindhoven - Different Coaching

Het nieuwe jaar is weer begonnen!

Het nieuwe jaar is weer begonnen! Wat ga jij dit jaar doen?

Ik merk het vandaag natuurlijk overal. Iedereen is weer werkzaam begonnen aan het nieuwe jaar. Sommige met gezonde tegenzin, net na een lekkere vakantie, maar de meesten met zin om alle collega’s weer te zien en weer eens op kantoor te verschijnen. Voor de meesten is de opstart ook vrij rustig, met nog wat leuke borrels en heel langzaam er weer in komen. Ook de managers starten langzaam op, hoewel zij weten dat ze binnen een week de vakantie weer helemaal vergeten zullen zijn. Nieuwe klanten, nieuwe plannen, nieuwe uitdagingen.

Voor Different Coaching is het net iets anders. Wij werken eigenlijk door als veel professionals al vakantie krijgen. Dit komt omdat juist dan meer over werk en toekomst wordt nagedacht. Loopbaanbegeleiding komt juist dan goed van pas. Een loopbaancoach krijgt dus pas vakantie als de cliënten echt gestopt zijn met reflecteren, en dat gebeurde dit jaar pas op Oudjaar in ons geval (!). Ontzettend leuk omdat je juist in deze periode hele goede, zingevende gesprekken kunt voeren.

Loopbaanbegeleiding volgens Different Coaching

Er wordt ons veel gevraagd hoe we nu een resultaat bereiken. Dat is eigenlijk makkelijk uit te leggen. We gebruiken natuurlijk Talenten en Persoonlijkheidstesten, we hebben een paar hele goede in ons portfolio. Daarnaast gebruiken we ook bijvoorbeeld Leiderschaps- en Motivatie spellen om zaken voor de coachee helder te krijgen, en hanteren we ook huiswerkopdrachten of boeken die je mee naar huis neemt om verder over na te denken. Maar uiteindelijk draait het om de ervaring en expertise van de coach, die jou via gesprekstechnieken duidelijk laat zien hoe je keuzes kunt maken, en welke tools je daarbij het beste kunt gebruiken. Loopbaanbegeleiding, Loopbaanadvies, Loopbaancoaching (over de verschillen kun je verder op onze website lezen) of zelfs Outplacement en Sollicitatietraining kunnen allemaal aan bod komen. En het mooie is dat we alles op maat kunnen inrichten, omdat dit type Coaching altijd 1:1 wordt ingezet.

Kortom: wat ga jij met je nieuwe jaar doen? Wat zijn jouw doelen? Welke kansen zie je?

We wensen je een Gezond en Gedreven 2016!

Warme groet,

Judith Migchels