Interview Frits Magazine – Augustus 2021

Coaching_in_actie_in_de_tuin_van_kantoor_Different_Coaching

Begin juli begon Anne-Lotte aan haar tweejarige subspecialisatie tot urogynaecoloog. Deze opleiding bij de Bergman Clinics slokt veel energie, tijd én brandstof op. De komende twee jaar staan immers in het teken van werken, leren en op en neer pendelen tussen het academische UMC Utrecht en het perifere ziekenhuis Zuyderland in Sittard. Kijk je op de kaart, dan vind je ergens tussen deze twee steden Eindhoven. Hier leidt het gezin Coolen – Anne-Lotte, echtgenoot en vaatchirurg Rutger, de zesjarige Pepijn, Philou van vier en de bijna éénjarige Evelijn – een fijn bestaan.

„Veel mensen vinden dat wij er een drukke levensstijl op na houden. Zij zien onze werkweken met wisselende diensten, onze 24-uurs diensten in het weekend, en zij zien onze kinderen die veel aandacht nodig hebben. Daarnaast hebben we een uitgebreid sociaal leven. Maar in de medische wereld is het vanzelfsprekend dat vrouwen en mannen een parttime dag hebben. Dat scheelt al enorm. Daarnaast passen mijn en Rutgers moeder vaak op de kinderen, en sinds enige tijd hebben we een lieve oppas aan huis. Al met al ben ik gezegend met een fijn vangnet waarop ik kan vertrouwen. Ons bestaan lijkt soms hectisch, maar dat is het niet. Ben ik thuis, dan ben ik er ook echt voor mijn gezin.”

Schat aan kennis

Na haar universitaire opleiding tot basisarts voltooide Anne-Lotte de opleiding tot gynaecoloog. Hierna volgden twee jaar gynaecologie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Helmondse Elkerliek. In de urogynaecologie valt nog een wereld aan kennis te ontdekken, weet Anne-Lotte, en daar ligt haar hart. Ze volgt het nu al, bijvoorbeeld door bij te dragen aan wetenschappelijke onderzoeksprojecten, en sinds kort dus door haar subspecialisatie. Anne-Lottes vak draait om kennis, maar ook om mensenkennis.

„Ik ontvang vaak patiënten met langlopende, verzwegen klachten. Denk aan bekkenbodemklachten zoals prolaps, ook wel verzakkingklachten. Vaak denken vrouwen dat die het onvermijdelijke gevolg zijn van het leven zelf. Maar dat is niet zo. Klachten kunnen vaak eenvoudig worden verholpen en behandelmethoden worden beter en minder ingrijpend. Denk bijvoorbeeld aan een kijkoperatie in plaats van een ingrijpende operatie via een buiksnede. Of mildere vormen van anesthesie. Daar wordt volop onderzoek naar gedaan. Daar wil ik deel van uitmaken. Mijn subspecialisatie helpt daarbij. Ze maakt mij nog beter in mijn vak en expert op mijn medisch terrein.”

Young professional

Anne-Lotte ziet zichzelf als de levenslustige, positief ingestelde dokter. Tot enkele jaren geleden een kinkje in de kabel kwam. Een langverwachte aanstelling werd haar door de neus geboord, en Anne-Lotte leerde over moeilijkere bedrijfspolitieke situaties. Het bracht haar een flinke mentale knauw. Én het bracht haar Management & Loopbaan Coach Judith Migchels van Different Coaching. „Als young professional dacht ik dat ik mijn probleem zelf kon oplossen. Dat bleek niet het geval en mijn zelfvertrouwen ebde weg. Judith leerde me hoe ik kan omgaan met zulke situaties. Ze kwam met veel concrete tips voor mijn carrière, gaf me tools om niet te blijven hangen in het onzekere en leerde me over cognitieve technieken en het omgaan met stressvolle situaties. Professionele vrouwen krijgen tijdens hun loopbaan helaas vaker te maken met bepaalde uitdagingen. Judith bracht me weer terug bij mezelf.” Dan, lachend: „De eerste keer zei ik tegen haar: ‘Als het maar niet zweverig wordt’. Dat werd het nooit; Judith kan met een schat aan ervaring in alle sectoren ondersteunen. Ze wist heel goed hoe het in de medische wereld kan werken.”

Overtuiging

Als gynaecoloog, en straks urogynaecoloog, heeft Anne-Lotte haar stek gevonden. „Het vrouwenlichaam is iets wonderlijks. Het is mooi, en ook nog eens in staat om kinderen te krijgen. Vrouwen zijn zacht en sensitief. Dat is positief maar heeft soms ook negatieve kanten, zoals bijwerkingen door anticonceptie, of stemmingswisselingen door menstruatie, zwangerschap of de overgang. Daar moet je je als vrouw niet door laten tegenhouden. Wij zijn heel goed in het putten van kracht uit ons lichaam. De gynaecologie sterkt mij in die overtuiging. Ik ben er trots op dat ik met mijn vak mag bijdragen aan welzijn en levensgeluk.”

OVER DIFFERENT COACHING

Het Eindhovense Coaching- en Organisatieadviesbureau Different Coaching werkt met zeer ervaren WO-opgeleide coaches. Zij hebben een bewezen (internationaal) trackrecord waardoor onderscheidende coaching en begeleiding zijn gegarandeerd. Meer informatie is te vinden op differentcoaching.nl

Deel dit stuk

Gerelateerde artikelen

Professionele Coaching in Crisis

Coaching in crisis Meer dan ooit hebben we als mens en maatschappij te maken met verdeling, stress, onzekerheid…

Judith over coaching

Contact

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden, of een afspraak maken?

Reacties

Enkele reacties van Coachees, Different Coaching

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden?
Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Let’s make a Difference together!

Vul hieronder je emailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu