Loopbaanbegeleiding voorbij bij nieuwe functie?

Het wordt ons veel gevraagd? Stopt de loopbaanbegeleiding bij het vinden van een nieuwe functie? Zijn we dan ‘klaar’? Het doel is hopelijk bereikt en we stappen er met veel enthousiasme in natuurlijk.

Idealiter is loopbaanbegeleiding of Outplacement niet afgelopen bij het vinden van de mooie nieuwe uitdaging. Idealiter loopt de begeleiding zeker door in de eerste drie maanden. Soms kan dat niet omdat het budget niet toereikend is, maar als dit geen probleem is, dan is het fijn om ook in de eerste drie maanden (of misschien zelfs langer) begeleiding te blijven ontvangen. Zodat je je goed kunt installeren op de nieuwe plek en de zaken waar je mogelijk tegenaan loopt goed te kunnen doorspreken.

Wij raden het eigenlijk iedereen aan! Want nu je de nieuwe functie hebt gevonden, begint het eigenlijk pas. Nieuwe mensen leren kennen, andere gewoontes, jouw eerste 100 dagen, hoe zet je jezelf neer?, hoe profileer je jezelf? Kortom veel zaken waar de aandacht naar toe zal gaan.

Ieder begin is belangrijk voor het vervolg van de actie. Dat geldt ook voor een nieuwe kans bij een nieuwe werkgever. En een goed begin is het halve werk!