Ook jij hebt een Opleidingsbudget!

Gebruik jouw opleidingsbudget!
Het is belangrijk om je als werknemer constant te blijven ontwikkelen. Op deze manier groei je niet alleen mee met de moderne technieken, maar blijf je ook een gewild werknemer op de arbeidsmarkt. Dat is belangrijk, want met steeds meer hoogopgeleiden in Nederland is de concurrentie in de hogere sectoren enorm. Het is dus belangrijk om jezelf te onderscheiden en te ontwikkelen.

Veel mensen weten het niet, maar vrijwel iedere werkgever heeft een opleidingsbudget beschikbaar. Dit is een budget bedoeld om de werknemers bij te scholen. Het wordt vrijwel ieder jaar bepaald per werknemer of afdeling. Alleen zijn er maar weinig werknemers die hier aanspraak op maken. Zonde, want je hebt dus gewoon de mogelijkheid om een trainingstraject of cursus te volgen zonder enige kosten voor jou. Het enige wat je hoeft te doen is aanspraak te maken op het opleidingsbudget bij je werkgever.

De voordelen van een coachingstraject
Je opleidingsbudget kan je ook gebruiken voor een coachingstraject. Dit is een traject waarin je individueel wordt begeleid bij jouw loopbaan. Een groot voordeel van zo’n traject ten opzichte van een reguliere cursus is dat het jouw individueel begeleid. Er kan dus gericht gewerkt worden aan jouw zwakke punten. Dit in tegenstelling tot een regulier trainingstraject waar je evenwijdig traint. Door gericht jouw zwakke punten aan te pakken is de kans dat jij een betere werknemer wordt aanzienlijk groter.

Competenties verbeteren
Een trainingstraject kan jouw competenties verbeteren. Competenties zijn als het ware jouw kernkwaliteiten. Het zijn dingen die je op je curriculum vitae kunt vermelden. Denk bijvoorbeeld aan heel accuraat of juist creatief zijn. Een persoonlijk trainingstraject kan jouw competenties verbeteren en je hierdoor nog aantrekkelijker maken op de arbeidsmarkt. Als jij namelijk bepaalde vaardigheden heel goed beheerst, word jij een aantrekkelijkere werknemer ten opzichte van een ander bij een sollicitatiegesprek. Daarnaast word je ook beter in het uitvoeren van de taken die je al hebt. Je zult sneller kunnen werken en beter overzicht kunnen houden.

Er zitten dus veel voordelen aan het volgen van een persoonlijk traject waarin jouw competenties onder de loep worden genomen en wordt gekeken naar eventuele valkuilen in de manier waarop jij werkt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij een betere werknemer wordt op de werkvloer. Dat is niet alleen handig voor jouw huidige werkgever, maar ook voor jou en eventuele toekomstige werkgevers. Er zitten alleen maar voordelen aan vast. Geef je dus nu op voor een coachingstraject en merk het verschil.

Naar boven