Opleidingsbudget gebruiken

Wat te doen met een opleidingsbudget?

Veel professionals beschikken over een opleidingsbudget, vrijgemaakt door hun werkgever. Vaak wordt dit budget door de werknemer helemaal niet gebruikt, simpelweg omdat men niet weet dat het budget beschikbaar is. Weet men wel dat het er is? Dan nog blijft het budget vaak op de plank liggen. Omdat dit natuurlijk zonde is en het als werknemer belangrijk is om je te blijven ontwikkelen, gaan we in dit artikel verder in op de mogelijkheden van de inzet van het budget voor loopbaanbegeleiding.

Een leven lang leren

Misschien heb je het wel eens voorbij horen komen: een leven lang leren. De politiek in Nederland en daardoor veel werkgevers, zien dit als de oplossing op het gebied van de ontwikkeling van hun organisatie. In een markt waar een flink tekort aan werknemers bestaat, is het belangrijk dat de werknemers die in dienst zijn zich blijven ontwikkelen. Zo waarborgen werkgevers dat er genoeg kennis binnen een organisatie blijft bestaan en nieuw wordt ontwikkelt. Maar wat doe jij zelf nou met dit budget als je niet zo goed weet welke richting je op gaat of kan gaan? Loopbaanbegeleiding kan dan een uitkomst zijn.

Loopbaancoaching, wat is dat?

Onder het begrip loopbaanbegeleiding of loopbaancoaching kan heel veel worden verstaan. Een belangrijk aspect is dat het specifiek gaat over coaching van jou als professioneel. Tijdens de start van een traject zal je met jouw coach bespreken waarnaar je op zoek bent en op welke manier je je wil ontwikkelen. Zo kan het zijn dat je zoekt naar een groeipad binnen jouw huidige baan, je eigenlijk een geheel andere functie ambieert, of je merkt dat stress op de werkvloer bij jou zijn tol begint te eisen. Door samen met een coach kritisch te kijken naar jouw loopbaan, maar zeker ook naar jouw wensen en dromen, kan je jouw carrière een nieuwe boost geven.

Soorten begeleiding

Zoals al even naar voren kwam, bestaan er veel soorten loopbaancoaching op vele verschillende niveau’s. Zo bestaat er begeleiding speciaal voor medewerkers binnen een management team, een traject gericht op de ontwikkeling van aspecten van de persoonlijkheid, competentie en talent coaching maar ook coaching ter voorkoming van een burn-out. Door deze diversiteit bestaat er voor elke medewerker wel een passend traject, zodat je je kan doorontwikkelen op de werkvloer. Weet je nog steeds niet zo goed waar je behoefte aan hebt? Verdiep je online dan eens in de verschillende mogelijkheden. Alle voordelen van de verschillende trajecten staan online helder uitgelegd en beschreven. Ook is het natuurlijk mogelijk om in gesprek te gaan met een coach en samen te ontdekken welk pad het best bij jou past.

Kortom: laat jou opleidingsbudget niet langer op de plank liggen maar gebruik het! Ontwikkeling is namelijk essentieel voor jou als professional maar ook voor jou als mens.