Talenten zijn kinderspel

Hoe jij je als kind helemaal kon verliezen in je bezigheden, zegt alles over je KernTalenten. En die zijn later de basis om je lekker te voelen in je job.

Niet wat je goed kón, wel wat je als kind graag dééd legt je authentieke wortels bloot. Je KernTalenten weerspiegelen je aard, potentieel en intrinsieke motivatie: de blauwdruk van je persoonlijkheid. “De methode heeft me zelf geweldig op weg geholpen”, zegt KernTalentenanalist Kristien Van Cauwenberge.

“Ik behaalde een bachelordiploma wetenschappen, waarmee ik in het onderwijs terechtkwam. Later volgde ik nog bijkomende opleidingen over de biologische basis van ons gedrag en ook relatie- en gezinsstudies aan de UGent. Vijf jaar geleden maakte ik kennis met de KernTalentenmethode. Die gaf me in één klap een enorm inzicht in mezelf. Ik heb meer rust gevonden, omdat ik meteen kon verklaren waarom ik me in bepaalde jobs goed voelde en wanneer niet. Lesgeven was achteraf bezien niet ideaal voor mij. Via de opleiding ben ik zelfstandig loopbaancoach geworden.”

“Lesgeven was achteraf gezien niet ideaal voor mij. Via een KernTalentenopleiding ben ik zelf loopbaancoach geworden.” (Kristien Van Cauwenberge, KernTalentenanalist)

Gouden kooi

Misschien ben je een geweldige boekhouder, maar past die job wel bij jouw karakter en persoonlijkheid? Essentieel om je happy te voelen in je job. “Ik wil te weten komen hoe je bent, wat je graag doet en wat je grote drijfveer is”, zegt Kristien Van Cauwenberge. Welke profielen krijgt ze over de vloer?

“Heel divers, alle leeftijden en met de bekende klachten: burn-out, stress, last van een gouden kooigevoel, uitkijken naar alternatieven… Inzicht in je KernTalenten werkt dan op verschillende niveaus. Je ontdekt dat opleiding en levenslang leren je ding zijn. Of je doet je werk graag, maar voelt dat er méér in zit. Past je werkgever (nog) bij jouw waarden en normen? Wat je vroeger oké vond, is dat niet noodzakelijk nu nog. Je kunt ermee aan de slag voor studiekeuze, opleidingen, loopbaanontwikkeling, talentmanagement, werving en selectie, teamsamenstelling, re-integratieproces, ondernemerschap… Daarnaast doet een KernTalentenanalyse uitspraken over burn-out en bore-out, het Peter Principle (promotie tot niveau van onvermogen) en ‘sluimerende’ talenten.”

Wie is Kurt

“Dit maakte een heel verschil voor mij”, zegt Kurt De Mey, sinds kort Regulatory Affairs Expert voor een chemisch bedrijf. “In mijn vorige job zat ik met een bore-out en een burn-out. Op zoek naar loopbaanbegeleiding kwam ik bij Kristien terecht. Mijn hele achtergrond kon ze gaandeweg haarfijn duiden. Niet eenvoudig: herinneringen zijn gekleurd”, vertelt hij.

“Zo kwam ik erachter dat ik graag structuur breng in iets én dat ik een gestructureerde omgeving nodig heb. Uiteindelijk vond ik met die inzichten al na een maand een nieuwe job die veel nauwer aansluit bij wie ik ben. Maar het luik ‘wie is Kurt’ vond ik zo mogelijk nog waardevoller.”

Schommelen

Elke Pattyn werkt in de sociale sector. “Ik dacht dat ik me niet zoveel meer zou herinneren van mijn kindertijd, maar de vragen zijn zo concreet dat het allemaal snel terug komt. Als kind kon ik uren buiten schommelen en wegdromen. Dat verwees naar het belang van mijn mentale en fysieke ruimte. Ik merk dat ik er nood aan heb om te kunnen dromen. Ik vind het dan ook moeilijk om me volledig vast te zetten. Ik heb graag het gevoel dat ik altijd van koers kan wisselen”, stelt ze.

“Vroeger dacht ik dat het negatief is dat ik me niet kan binden. Maar nu zie ik het als deel van mijn persoonlijkheid, als een kerntalent. De analyse zelf? Er komt heel veel informatie naar boven zonder dat je zelf veel input moet geven. Het zijn ook geen ellenlange sessies. Ik vond het straf, heel herkenbaar allemaal. Net alsof ik bij een waarzegster zat die mij eens zegt hoe ik in elkaar zit (lacht). Ik besef in ieder geval dat ik meer tijd moet uittrekken om creatief bezig te zijn.”

Bron: Jobat.be