kantoor coach eindhoven

Wat is Talent Management?

Talent Management, voor bedrijven een must

Binnen het bedrijfsleven worden vaak genoeg de termen ‘talent’ en ‘management’ genoemd, maar een combinatie van deze twee? Ja, ook dat zul je steeds vaker horen. Met name binnen het vakgebied van Human Resource (Management). Maar wat is Talent Management nou eigenlijk en hoe kun je dit als bedrijf inzetten? Hieronder lees je er alles over.

Op zoek naar jouw talent

Simpel gezegd heeft ieder persoon één of meer talenten. Niet alleen op privégebied, denk aan sporten op topniveau, goed kunnen zingen of het spelen van een instrument, maar ook op werkgebied. De ene werknemer is onwijs goed in het maken van een planning, terwijl de ander werkelijk alles kan verkopen of juist uitblinkt in het geven van prestaties. Met dit soort talenten hoef je als bedrijf zijnde uiteraard niets te doen, maar dat is enorm zonde. Je kunt er daarom ook voor kiezen om dit soort unieke eigenschappen te gebruiken. Op dit punt komt het managen van talent om de hoek kijken. Hierbij wordt er namelijk gekeken naar de kwaliteiten, eigenschappen en ambities van een persoon. Uiteraard stopt het hierna niet. Nee, er wordt juist gekeken naar hoe deze kwaliteiten en eigenschappen verder ontwikkeld en benut kunnen worden. Er wordt een functie gezocht en/of ontwikkeld die hier het beste bij past. De persoon kan hierdoor helemaal tot bloei komen en optimaal zijn of haar kwaliteiten benutten. Niet alleen voor de persoon zelf is dit vaak heel bevrijdend, ook het bedrijf kan hier winst uit behalen. Dat klinkt als een win-winsituatie, toch?

De juiste loopbaanbegeleiding of coaching

Bij Talent Management is het belangrijk dat er loopbaanbegeleiding en/of coaching wordt aangeboden. Het vormgeven en uitrollen van talenten moet allereerst goed begeleid worden. Daarnaast kan het ook voorkomen dat iemand zijn of haar kwaliteiten nog niet kent. Weet iemand nog niet dat hij een kei is in het bieden van luisterend oor of weet een ander niet dat er verborgen kwaliteiten liggen in het leiden van een vergadering? Als coach kun je daar uiteraard bij helpen. Het is belangrijk om het beste uit je werknemers te halen en dat kan alleen met behulp van de juiste begeleiding en coaching. Waarom zou je ten slotte iemand 10 jaar in dezelfde functie laten zitten, terwijl er nog genoeg onbenutte mogelijkheden liggen voor een iets andere functie die veel beter bij de persoon past?Hoe nu verder?

Een aantal jaar geleden was Talent Management nog een vaag begrip, maar het wordt steeds belangrijker en langzaam maar zeker een musthave in het bedrijfsleven. ‘Vroeger’ was het normaal dat je je hele leven bij één werkgever werkte, maar dat is nu niet meer zo. Het is daarom ontzettend belangrijk om succesvolle werknemers zolang mogelijk bij je te houden. Motiveer je werknemers, geef ze voldoende ruimte om te ontwikkelen en het belangrijkste van allemaal, help ze hierbij. Kortom, als bedrijf zijnde er (nog) niet aan doen, dat zit er vandaag de dag niet meer in!