Ik weet niet wat ik wil, loopbaanbegeleiding in de praktijk

Een coachee belt me op en geeft aan dat ze vast loopt in haar werk. Het loopt niet lekker, ze vraagt zich af of dit wel is wat ze wil doen en heeft het idee dat ze nog veel meer kan, maar dat het er niet uitkomt. Tijd voor extern advies. Zouden wij hierbij kunnen helpen?

Natuurlijk, zeg ik, dat doen wij op dagelijkse basis, hier kunnen we je prima bij helpen en ik nodig haar uit voor een eerste gesprek. In dit gesprek gaan we in op haar achtergrond, de keuzes die ze heeft gemaakt, haar ervaringen tot nu, en de huidige situatie waar ze in is terecht gekomen.

Ze geeft aan: Ik weet echt niet wat ik wil. Het gaat niet goed, maar het is ook moeilijk om iets anders te vinden of te bedenken, bovendien weet ik ook echt niet welke kant ik uit zou moeten.

Dat is natuurlijk een kolfje naar onze hand en ik maak een mooi Coachingsplan voor haar waarin de loopbaanvragen Wat wil ik? Wat kan ik? En Hoe kom ik daar beantwoord zullen worden.

Loopbaanbegeleiding in de praktijk

Eigenlijk blijkt vrij snel dat de vraag wat wil ik, goed te beantwoorden is. Ze wil dicht bij huis werken, liefst parttime, wel op haar eigen academische niveau, en ook voor een goed salaris. Ze heeft namelijk niet voor niets gestudeerd. De problemen op haar huidige werk worden veroorzaakt door een slechte interactie met haar baas, hij communiceert weinig met haar, laat haar zaken alleen uitzoeken, terwijl zij juist iemand is die interactie en teamwork erg belangrijk vindt.

Ik laat haar zien dat er voor en nadelen zitten aan iedere keuze. Dit is een baan op niveau, waar ze voor een goed salaris en parttime kan werken. Aan de andere hand loopt het niet zo lekker, maar heeft ze dit ook nog niet echt met haar leidinggevende bespreekbaar gemaakt. Ze weet eigenlijk precies wat ze wil, dus die vraag is snel beantwoord, en het is ook mogelijk om dit te vinden, misschien zelfs in de positie waar ze nu zit. We noemen dit jobcrafting, je kunt banen en verantwoordelijkheden natuurlijk ook aanpassen binnen de huidige werkomgeving als er iets fout dreigt te gaan.

Mijn coachee is enorm opgelucht. Wat een inzichten verkregen. Natuurlijk valt dit te bespreken en ze gaat aan de slag. Een paar weken later ontmoeten we elkaar weer. De situatie is compleet veranderd. Haar leidinggevende heeft haar meer verantwoordelijkheid voor het team gegeven, zodat ze zich beter en verder kan ontwikkelen. Daarnaast heeft hij meer tijd gekregen om goed met haar te overleggen.

Na een jaartje heeft ze mijn advies gebruikt om een nieuwe baan te zoeken binnen haar huidige organisatie. Ze heeft de functie van haar leidinggevende geaccepteerd, en is super gelukkig met alle gemaakte keuzes en verkregen inzichten.