Wil jij ook controle over wat je doet?

Organiseer je eigen loopbaan
Nog niet zo heel lang geleden stond het hebben van een carrriere vooral in het teken van geduld: als je lang genoeg bij een bepaalde werkgever in dienst was, volgde promotie vanzelf. Dienstjaren leken soms belangrijker dan prestaties. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Tegenwoordig zul je actief bezig moeten zijn en blijven met je ontwikkeling. Hoe jouw loopbaan zich uiteindelijk zal ontwikkelen heb je grotendeels zelf in de hand.

Kansen

Kansen komen meestal niet vanzelf op je pad. Van belang is dat je goed van jezelf weet wat je zou willen bereiken. Zelfkennis is belangrijk. Waar ben je goed in en hoe zorg je ervoor dat anderen dat ook herkennen? Organiseer je eigen loopbaanbegeleiding. Een stuk coaching kan je hierin op weg helpen. Zorg er in ieder geval voor dat tijdens gesprekken met je leidinggevende de ontwikkeling van jouw carrriere altijd een vast onderdeel op de agenda is. Door jouw manager mede-eigenaar te maken van jouw loopbaan, realiseer je kansen om jezelf te ontwikkelen.

POP

Heb je al een persoonlijk ontwikkelplan (POP) voor jezelf geschreven? Je kunt je carrriere vergelijken met een lange reis die je wilt gaan maken. Zo bepaal je eerst het vertrekpunt: waar sta ik nu? De tweede vraag- waar ga ik naar toe? – is voor de één makkelijker te beantwoorden dan de ander. Besef goed dat je doel niet persé een bepaalde baan hoeft te zijn. Realistischer is om duidelijk te krijgen wat jou energie oplevert en hoe jij het beste uit de verf komt. Derde en meest dynamische stap is: hoe kom ik daar?

Opvolgen

Het schrijven en opvolgen van een goede POP is een blauwdruk voor jouw loopbaanbegeleiding. Eenmaal duidelijk waar jouw pad jou heen leidt, kun je dit ook opvolgen. Ben ik op schema? Of zijn er obstakels, in of buiten mijzelf, die mij tegenhouden in mijn ontwikkeling? Door de verschillende stappen in je plan goed af te bakenen en nauwgezet te volgen waarom bepaalde doelen niet worden gehaald, ontstaat ruimte voor coaching.

Coach

Een coach kun je op allerlei manieren vinden. Dit kan je manager zijn of iemand anders uit je omgeving waar je een klik mee hebt. Ook kun je nadenken over professionele coaching. Bij dit soort loopbaanbegeleiding helpt een ervaren coach jouw stap voor stap door je uitdagingen heen. Bedenk goed dat jij zelf je eigen gereedschap vormt. Wees niet te kritisch naar jezelf, maar zorg er voor dat jouw zelfbeeld overeenkomt met het beeld dat anderen van je hebben.

Realistisch

Wees wel eerlijk: je schiet er niets mee op als het doel dat je nastreeft onrealistisch is of als je jezelf juist onderschat. Door haalbare doelen te stellen, kun je deze ook bereiken. Vanuit behaald succes maak je een tussenbalans op. Nog op koers? Dan kun je de volgende stap in je loopbaan plannen. Iets van koers geraakt? Dan wordt het tijd om ofwel je doel, ofwel je aanpak bij te stellen. En zo kom je uiteindelijk bij het doel dat je jezelf gesteld hebt.

Naar boven