Let’s make a difference!

Coaching betekent voor mij, het beste uit iemand halen. En dat is vaak veel meer dan je zelf voor mogelijk houdt! Ik heb persoonlijk in mijn carrière een aantal goede coaches mogen ontmoeten. Zij waren allen zeer succesvol en dat kwam met name omdat zij hun medewerkers enorm wisten te inspireren en te motiveren. Daardoor kwam het beste uit mensen naar boven, en kon men in een team zelfs de meest ingewikkelde problemen oplossen.

Het geeft enorm veel voldoening als je iemand werkelijk kunt helpen. Het vinden van de juiste baan, en daarna ook groeien in competenties en verantwoordelijkheid is namelijk in deze tijd helemaal niet gemakkelijk. Veel professionals zien door de bomen het bos niet meer, raken gefrustreerd omdat ze niet goed worden begeleid, en komen op de verkeerde baan terecht. Of krijgen te maken met een arbeidsconflict, reorganisatie of ziekte door de verkeerde werkomgeving.

De cijfers zijn bekend, maar ik zet ze toch nog even op een rijtje. Gewoon omdat ze zo volslagen krankzinnig zijn (uit NRC begin 2017). Werkstress is inmiddels beroepsziekte nummer een in Nederland. 14 procent van de werknemers meldt jaarlijks burn-outklachten. Bijna twee derde van de millennials meldt burn-out of overspannenheid klachten (Metro zomer 2017). De jaarlijkse verzuimkosten gerelateerd aan een burn-out worden begroot op 1,8 miljard euro. Dat berekenden het CBS, TNO en Arboned. Veel problemen zijn te voorkomen door op tijd (en dus preventief!) begeleiding en advies op maat in te schakelen, en talenten goed te volgen tijdens hun loopbaan en ontwikkeling.

Logisch, toch? Zeker in een kenniseconomie..

Heel belangrijk om te weten dat je als professional of organisatie nooit alleen bent. Er zijn altijd oplossingen voor handen, en een goede coach en thought leader kan je onderbouwd helpen de juiste weg te kiezen en jouw of jouw team’s performance te verbeteren. Synergie is opwindend. Creativiteit is opwindend. Het is ongelooflijk om te zien waar creativiteit en communicatie toe kunnen leiden.

Let’s make a difference! Lees verder over de thought leaders en influencers van Talent Development, Team performance en Inspirerend Leiderschap uit Brainport op onze site!