Heb jij ook last van stress?

Stress en jouw Loopbaan
Voor de meeste mensen bestaat een groot deel van het leven uit werken. Met werken verdien je een inkomen, zodat je in het dagelijks leven kunt rondkomen. Echter, werken is niet alleen een inkomstenbron. Het is ook een plek waar je contact hebt met collega’s en/of klanten, nuttig werk verricht en jezelf ontwikkelt. Het kan voorkomen dat die laatste punten niet soepel verlopen. Je hebt bijvoorbeeld het idee dat je niet door kunt groeien, of je zit vast in je werk. Een loopbaancoach helpt jou uit deze negatieve spiraal te halen. Met behulp van een coach, kom je erachter wat je wilt bereiken en wat er gedaan moet worden om jou weer een goed gevoel op het werk te geven.

Wat doet een loopbaancoach?

Bij loopbaancoaching helpt een persoonlijke adviseur bij het bedenken van wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Het is de bedoeling dat je erachter komt wat jij zoekt in werk en dit ook nastreeft. Samen krijgen we een beeld van wat voor werk het beste bij jou past en hoe dit gerealiseerd kan worden. Een loopbaancoach is niet hetzelfde als een psycholoog. De meeste coaches helpen niet bij het veranderen van gedrag, of niet-werkgerelateerde zaken. Wel beantwoorden ze uiteraard vragen op het gebied van werk en loopbaan.

Wie maakt gebruik van loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is voor iedereen: man, vrouw, jong of oud. Zolang jij niet tevreden bent over jouw huidige werksituatie is een coach aan te raden. Tegenwoordig zoeken veel mensen hulp tijdens hun carrière, omdat werk snel verandert. Vroeger was het gebruikelijk je hele leven bij dezelfde organisatie te werken, nu kunnen we dat ons bijna niet meer voorstellen. Mensen wisselen steeds vaker van baan en dit gebeurt niet altijd vrijwillig. Daarnaast wordt werk steeds veelzijdiger en zijn er steeds meer ZZPers. Al die veranderingen kunnen voor verwarring zorgen. Een gespecialiseerde coach helpt alles op een rijtje te zetten.

Waarom different coaching?

Een coach heeft verschillende manieren van aanpak. Zo bieden wij bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding, Work-Life Balance, NLP, contract onderhandelingen, competentie ontwikkelingen en Team Coaching aan. Daarnaast hebben we ook programma’s speciaal voor vrouwen. Hoe zorgen we ervoor dat het Glazen Plafond doorbroken wordt? Dit is uitermate interessant voor vrouwelijke professionals. We onderscheiden ons door middel van coaches die niet alleen een coaching & psychologische achtergrond hebben, maar ook zware leidinggevende- en bestuurservaring hebben. We hebben een hoge succesrate bij onze opdrachten, omdat we ons ervan bewust zijn dat je anders moet zijn om grote successen te behalen.