Werkgeluk daar gaat het om!

Werkgeluk, hoe bereik je dat?
Heel wat mensen hebben dan wel een job die goed betaalt, maar voldoening uit werk is in veel gevallen echt ver te zoeken. Het creëren van werkgeluk is iets waar loopbaanbegeleiding je bij kan helpen, en dat is waarom veel mensen voor coaching kiezen.

Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat je gelukkiger bent met je werk? Een vraag die een duidelijk antwoord behoeft, en dat is precies wat het volgende overzicht je kan bieden!

Hoe haal je meer voldoening uit je werk?

Werkgeluk is precies wat het woord zegt: een gevoel van geluk of voldoening dat je ervaart ten gevolge van je werk. Dit is erg belangrijk, omdat je werk op die manier zowel lichamelijk als mentaal veel aangenamer wordt, waardoor je hem dus ook langer kunt doen.

Voldoening bereiken vereist echter wat aandacht voor enkele zaken. De volgende factoren spelen een grote rol bij het bereiken van een baan die je een voldaan gevoel geeft!

1. Je werk is van betekenis

Een van de belangrijkste criteria voor het bereiken van geluk is dat je werk effectief iets moet bijdragen aan het bedrijf waarvoor je werkt, of dat je als zelfstandige zelf iets bijdraagt aan de mensen die je helpt. Als je een job hebt die eigenlijk weinig of zelfs geen belang heeft, dan zal je er zelf het nu niet van inzien en voel je je er natuurlijk niet goed bij.

2. Je hebt menselijk contact

Een vaak onderschatte factor bij het bereiken van werkvoldoening is het contact met andere mensen. Een job is meer dan gewoon een bezigheid waar je 8 uur per dag aan besteedt; het is een combinatie van activiteiten én contact met medewerkers of oversten. Het sociale aspect is hier dus echt wel belangrijk, en het draagt evenwel bij aan de voldoening die je uit je job kan halen. Werknemers die weinig tot geen contact hebben met collega’s of andere mensen ervaren veel minder geluk dan zij die dat wel doen!

3. Je hebt controle

Vervolgens is het van uiterst groot belang dat je bij je werk invloed hebt op bepaalde beslissingen of processen. Niets is zo mentaal afstompend als een baan waarbij je niets te zeggen hebt en maar de regels moet volgen. Kan je je stem laten horen en wordt er rekening mee gehouden, dan is het veel eenvoudiger om werkgeluk te bereiken. Ook opent dit de deur naar meer productiviteit en creativiteit, wat het succes van het bedrijf waarvoor je werkt of je zakelijke activiteiten natuurlijk alleen maar verbetert!

4. Je doet je werk graag

Ten slotte kan het belang van een job waar je je goed bij voelt niet onderschat worden. Werk je op een manier of voor een bedrijf die je écht niet ligt en ondervind je geen greintje passie bij het uitvoeren van je baan? Dan is de kans klein dat je er veel voldoening uit zal halen. Ook in dit geval kunnen loopbaanbegeleiding en coaching je op weg helpen om de beste job te vinden!