Maak stappen als vrouwelijke professional!

Els Pasmooij is director Supply Chain bij Amgen. Dit toonaangevende bio­ technologisch bedrijf is in Nederland gevestigd in Breda. Els wil vrouwen in het bedrijfsleven aanzetten om hun positie aan tafel actief te claimen.

Wat voor achtergrond heb je?

“Ik heb aan de Technische Universiteit Delft gestudeerd als industrieel ontwerper. Tegen het eind van mijn studie ben ik in een management development traject gestapt bij MSD in Haarlem. Ik werkte een korte tijd voor Operations en maakte al snel de over- stap naar Engineering. Na twaalf en een half jaar verliet ik dit bedrijf omdat Amgen mij een aanbod deed. Bij Amgen, net als MSD ook een farmaceutisch bedrijf, begon ik als hoofd van de afdeling Packaging Enginee- ring. In de loop der jaren kwamen daar klussen, thema’s en projecten bij. Ik nam afscheid van de Engineering-kant van het werk en ging me meer op Programma Management focussen. Sinds zes jaar ben ik veranwoordelijk voor de regionale Supply Chain voor de markten Turkije, Afrika en het Midden-Oosten.”

Welke uitdagingen ervaar jij in je werk en rol als manager?
“Het team waar ik leiding aan geef, bestaat uit gedreven mensen die het leuk vinden om innovatief bezig te zijn binnen het vakgebied Supply Chain. In de loop der jaren ben ik steeds meer gegroeid in mijn rol als coachend manager. Ik vind het heel leuk om mensen de ruimte te geven zich verder te ontwikkelen. Op het moment dat ik denk dat iemand er zelf komt, houd ik mijn mond. Maar als ik denk dat iemand even meer richting nodig heeft, draag ik mijn ideeën aan om die persoon verder te brengen.”

Werk jij in een echte mannenwereld?

“Er zijn wel vrouwen die binnen de farma- ceutische industrie werken, zeker binnen de Quality organisatie. De Supply Chain is wel meer een mannenwereld, ook in mijn team zitten bitter weinig vrouwen. Wat ik in mijn omgeving vaak zie, is dat vrouwen zich heel netjes en bescheiden opstellen als het op hun loopbaan aankomt. Judith noemt dit het Calimero-effect; ‘ik ben klein en zij zijn groot’. Ik raad iedere vrouw aan: wees niet bang, durf de leiding te nemen en maak jezelf niet kleiner dan je bent. Als je echt verder wilt in een bedrijf, dan moet je voor jezelf opkomen.”

Is diversiteit een belangrijk thema binnen jullie organisatie?
“Zeker. Er is binnen Amgen heel veel aan-

dacht voor diversiteit in de breedste zin van het woord. Zeker met de internationale focus die wij hebben, is het essentieel om affintieit te hebben met de cultuur van de markten waarmee je samenwerkt. Daarom is een divers team belangrijk; zo zijn we beter voorbereid op zaken die er aan de klantzijde kunnen gebeuren.”

Waarom besloot je zelf een Management Coach in te schakelen?
“Ik ben erg van de inhoud en merkte dat ik vaak niet tijdig doorhad dat er een politiek spel werd gespeeld. Sommige gebeurte- nissen of keuzes overvielen me; ik had ze niet zien aankomen. Vervolgens had ik dan de neiging om daarop te reageren vanuit de emotie. Door de Management & Competentie Coaching van Judith van Different Coaching leerde ik hoe ik bepaalde scenario’s kan lezen. Hoe ik meer bewust kan worden van wat er naast de inhoudelijke discussie gebeurt. En hoe ik mijzelf daar- binnen positioneer zonder de emotionele lading. De gesprekken met Judith zijn voor mij heel waardevol. Ik zie het als reflectie- momenten. Judith heeft een nuchtere kijk op zaken en kan vanwege haar enorme ervaring in het bedrijfsleven heel snel punten met elkaar verbinden. Met haar feedback zet ze mij weer aan het denken.”

DIFFERENTCOACHING.NL

Deel dit stuk

Gerelateerde artikelen

Different_Coaching_op_Internationale_Vrouwendag

Internationale Vrouwendag 2021

Dat was ontzettend gaaf! Vanwege Internationale Vrouwendag zetten wij 9 professionele Dames van de Sint Maartenskliniek in het…
Interview_Judith_Migchels_Eindhoven_Business

8 Maart Internationale Vrouwendag

8 Maart 2021 is het Internationale Vrouwendag! Dat is een fantastisch moment om de vrouwelijke professionals in jouw…

Judith over coaching

Contact

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden, of een afspraak maken?

Reacties

Enkele reacties van Coachees, Different Coaching

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden?
Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Let’s make a Difference together!

Vul hieronder je emailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu