Burnout-Coaching Eindhoven - Different Coaching

Negatief zelfbeeld en Loopbaan

De invloed van een negatief zelfbeeld op je loopbaan: Coaching

Veel mensen in Nederland hebben een negatief zelfbeeld. Dat is ook niet geheel onlogisch, want we leven echt in een maatschappij waarbij carrière en ambities centraal staan. Veel mensen vergelijken zich dan ook met andere mensen en dit kan een negatief zelfbeeld bewerkstelligen. Er bestaat dan de kans dat je je minder voelt dan een ander en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je je heel ongelukkig voelt, maar het kan ook nog eens een negatief effect hebben op je loopbaan. Mensen met een negatief zelfbeeld zijn namelijk veel minder succesvol dan positieve mensen die zelfverzekerd in het leven staan. Maar hoe kom je van een negatief zelfbeeld af?

Coachingstraject voor mensen met een negatief zelfbeeld

Merk jij dat je al lange tijd een negatief zelfbeeld hebt en hier problemen mee hebt. In je dagelijks leven en dan met name op je werk? En heb je veel zaken al geprobeerd, maar merk je dat je niet vooruitgaat en dat vrijwel niets helpt? In die gevallen is het verstandig om coaching te nemen. Een professionele coach kan je situatie namelijk van een ander perspectief bekijken. De combinatie van een nuchtere kijk, en de vele ervaring van een coach, kan ervoor zorgen dat jij van je negatieve zelfbeeld afkomt en weer succesvol bent op de arbeidsmarkt. Een loopbaancoach kan je helpen in verschillende situaties. Zo kan een loopbaancoach je helpen bij het solliciteren wanneer je geen werk hebt. Hij of zij kan je helpen om je sterke punten naar voren te halen, zodat je meer kans hebt op een baan. Ook als je problemen hebt met je huidige functie kan een loopbaancoach je helpen. Misschien heb je geen juiste balans meer. Een coach kan je dan helpen om deze balans weer terug te vinden in je leven. Welk coachingstraject bij je past is afhankelijk van je individuele situatie.

Negatief zelfbeeld en NLP

Om van je negatieve zelfbeeld af te komen, kan een coach je helpen door NLP-technieken toe te passen. NLP is de afkorting van neurolinguïstisch programmeren. Een behandelingstechniek die in de jaren 70 van de vorige eeuw populair is geworden. Door NLP-technieken te gebruiken kun jij afkomen van je negatieve zelfbeeld. NLP laat je dingen namelijk van een ander perspectief zien. Mensen met een negatief zelfbeeld zitten vaak in een tunnelvisie. Ze bekijken alles slechts van één kant, maar zien bijvoorbeeld niet de positieve aspecten in. Hierdoor hebben ze een vertekend beeld van de werkelijkheid en met neurolinguïstisch programmeren ga je het grotere plaatje zien. Onze coaches hebben veel ervaring met neurolinguïstisch programmeren en kunnen dit dan ook op een deugdelijke manier onderwijzen. Ieder individu is anders, dus ieder mens heeft ook een andere behandeling nodig. Onze coaches kunnen snel nagaan wat voor behandeling jij nodig bent. Wat is de oorzaak van je negatieve zelfbeeld? Wanneer is het precies ontstaan en hoe ondervind jij er last van? Dergelijke vragen zullen dan worden behandeld en er wordt gezocht naar een gepaste oplossing.