Negatief zelfbeeld, hoe komt het en wat doe ik er aan?

Een negatief zelfbeeld, hoe komt dit en hoe verbeter ik het?
Veel mensen worstelen met een negatief zelfbeeld. Bewust of onbewust heeft dit grote impact op je leven. Bij gebrek aan eigenwaarde worstel je eveneens met weinig zelfvertrouwen. Je vraagt je voortdurend af of je wel goed genoeg bent en het belemmert je veelal in je dagelijks functioneren. Toch zie je het liever anders en doe je er alles aan met plezier in het leven te staan. Juist ook als professional kan je hier soms veel hinder door ervaren. Hoe ontstaat een negatief zelfbeeld, wat kan je er aan doen en hoe helpt Different Coaching jou om je zelfbeeld te verbeteren?

Oorzaken van een negatief zelfbeeld

Een negatief zelfbeeld ontstaat vaak in de eerste jaren van je leven. Dit is voor jou als professional niet anders. Je basisovertuiging – hoe jij over jezelf denkt – ontstaat vaak op jonge leeftijd. Gemis aan veiligheid, waardering en verbondenheid in je kindertijd dragen bij aan een negatief zelfbeeld en zorgen ervoor dat je voortdurend naar je prestaties kijkt. Je bent kritisch naar jezelf en je zoekt structureel naar bevestiging van andere mensen. Weinig zelfvertrouwen kan eveneens ontstaan door bijvoorbeeld pestgedrag of een ingrijpende situatie zoals een overlijden. De oorzaak en uiting van een negatief zelfbeeld is bij iedereen anders.

Werk aan jezelf met competentie coaching of loopbaan coaching

Wat de oorzaak ook is, negatieve gedachten of overtuigingen over jezelf belemmeren jou om van je leven te genieten en hebben invloed op je dagelijks functioneren als professional. Wat jij nodig hebt is een coachingstraject van een ervaren en deskundig specialist. Dit helpt jou om de vicieuze cirkel te doorbreken. Via competentie coaching door een expert van Different Coaching krijg je meer inzage in je gedrag en emoties en leer je op een andere manier jezelf kijken. Loopbaan coaching is een interessant traject als je op je werk tegen deze problemen aanloopt en naar een methode zoekt om dit voorgoed anders te doen.

Meld je aan bij Different Coaching voor een coachingstraject

Ben je bereid je negatief zelfbeeld eerlijk te bekijken en oorzaken aan te pakken? Kies dan voor loopbaan coaching of competentie coaching door een professional en herstel stapje voor stapje je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Voor het verbeteren van je zelfbeeld maken we gebruik van diverse methodes, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie. Verder kan je bij ons terecht voor RET (Rationeel Emotieve Therapie) – waarbij de nadruk ligt op eigen gedachten en overtuigingen – en Acceptance & commitment therapie. Je zelfbeeld als professional verbeteren? Meld je aan voor een coachingstraject en ontdek de meerwaarde van begeleiding door een van onze experts.