10 ZINNEN DIE JE EEN BETERE WERKGEVER MAKEN

Medewerkers motiveren en enthousiasmeren? Met deze 10 zinnen blijft je personeel met plezier naar kantoor komen.
Het zijn 10 niet heel bijzondere zinnen, maar als ze vaker gezegd worden, helpt het wel je productiviteit omhoog.

#1. ‘ALSJEBLIEFT’
Het klinkt misschien basaal, maar anderen met respect behandelen is van groot belang. Zeker in tijden van stress kan iets kleins als alsjeblieft zeggen weleens vergeten worden. Toch kan dat ene woordje het verschil maken tussen een commando dat naar je hoofd wordt geslingerd en een vriendelijk verzoek.

#2. ‘DANK JE WEL’
Een baas die jou als medewerker waardeert is een motivatiebron. Die waardering toon je al door de ander erkenning te geven voor gedaan werk.

#3. ‘VERTEL ME MEER’
Succesvol leiderschap betekent dat je geïnteresseerd en onderzoekend bent. Dat je actief op zoek bent naar ideeën en meningen van anderen.

#4. ‘IK BEN TROTS OP JE’
De leider waar we zelf naar opkijken strooit met complimenten. Je erkent het harde werk van de ander of van het team.

#5. ‘HET IS JOUW BESLISSING’
Anderen beslissingsbevoegdheid geven stimuleert twee dingen. Enerzijds ontwikkel je het vertrouwen en zelfstandig denken van je medewerker. Anderzijds voorkom je dat je zelf een micromanager wordt.

#6. ‘WAT DENK JIJ?’
Deze uitspraak laat zien dat je openstaat voor input. Dat levert je niet alleen een bak extra ideeën op. Ook versterkt dat het gevoel van verbondenheid dat je medewerkers hebben met het bedrijf.
#7. ‘HET IS ONZE TAAK’
Goed leiding geven is samenwerken. Creëer een hecht team en krijg de meerwaarde in de vorm van synergy. Met een gemeenschapszin krijg je collectieve trots. Dat zorgt dan weer voor een klimaat waarin mensen elkaar willen helpen. Tegelijkertijd voorkomt collectieve trots haantjesgedrag.

#8. ‘SORRY’
Als leider je fouten aangeven toont je kracht. Sorry zeggen hoeft niet aan te voelen als door het stof gaan. Door je vergissing te laten zien toon je aan dat ook jij verantwoordelijk wordt gehouden voor het gedane werk. En je inspireert anderen om hun fouten niet weg te stoppen, maar openlijk toe te geven.

#9. ‘IK WEET HET NIET’
Ook jouw kennis en kunde zijn niet ongelimiteerd. Door aan te geven waar de grenzen liggen toon je je eerlijkheid, openheid en vertrouwen in je team. Daarbij stelt het je ook nog in de positie om met je team naar een oplossing te zoeken.

#10. ‘HOE KAN IK JOU HELPEN?’
Niets zo inspirerend als de leider die zijn ego aan de kant zet en zich ondergeschikt opstelt. Zo zorg je dat je teamleden op de best mogelijke manier ondersteund worden.

Bron: MT.nl