Coachend Leiderschap – Hoe doe ik dit?

Een goede leider zijn, of het nu is binnen een bedrijf of een gezin, is niet altijd een gemakkelijke opdracht. Er zijn heel wat skills, inzicht en mensenkennis voor nodig om de rol van het leiden succesvol op zich te nemen – en als team met medewerkers een bepaald doel te bereiken.

Coachend leiderschap is een begrip dat de laatste jaren steeds vaker de kop opsteekt. Het gaat om een manier van leiden waarbij de leidende figuur niet alleen het voortouw neemt, maar de medewerkers ook helpt bij het ontwikkelen van hun eigen vaardigheden, inzichten en talenten. Wat meer informatie over coachend leiderschap en enkele handige tips om een goede coachende leider te worden, is hier wel op zijn plaats!

De beste tips om een goede coachende leider te worden

Als je binnen je bedrijf je medewerkers beter wil motiveren én het heft in eigen handen wil nemen – dan is coachend leiderschap iets voor jou. Wat kan je nu doen om je leidersvaardigheden beter te ontwikkelen?

1. Luister naar je medewerkers

Het verschil tussen een leider en een baas is dat een leider niet zomaar bevelen uitdeelt. Hij of zij biedt ook een luisterend oor aan medewerkers en houdt dus ook rekening met hun persoonlijke wensen en problemen. Als je als leider voor elk lid van je team wat tijd uittrekt om te luisteren naar wat hij of zij te zeggen heeft, dan ben je al goed op weg om een succesvolle coach te worden!

2. Creëer een groepsgevoel

Als je niet wil dat je teamleden of medewerkers het gevoel hebben dat ze slaven zijn en wel degelijk tot een samenhangende groep behoren, dan is het belangrijk het groepsgevoel te ontwikkelen én te behouden. Dit kan je doen door bijvoorbeeld teamactiviteiten te organiseren, zowel binnen als buitendeur normale werkuren. Op die manier leren de leden elkaar op verschillende manieren kennen en kunnen ze naast collega’s ook gewoon vrienden worden!

3. Volg een coachingstraject met competentie coaching

Een andere goede manier om je vaardigheden als coachend leider verder te ontwikkelen is door een coachingstraject te volgen. Dankzij performance coaching en competentie coaching weet je precies welke skills en inzichten nodig zijn om een goede leider te worden en leer die je zaken ook toepassen in de realiteit. Van je manier van spreken tot je lichaamstaal en nog vele andere factoren, ze spelen allemaal een rol bij hoe je overkomt als leider. Je leert die dankzij een performance coaching dan ook uitspelen!

4. Werp jezelf in de strijd

Ten slotte is het als coachend leider belangrijk dat je zelf de handen uit de mouwen steekt, iets wat een gewone baas niet meteen zou doen. Welk project je medewerkers ook mee bezig zijn, toon dat je erbij betrokken bent en dat je er alles aan wil doen om tot een goed resultaat te komen. De motivatie zal daardoor bij je medewerkers zoveel groter zijn waardoor zij veel meer voldoening uit hun werk zullen halen én je als bedrijf sneller resultaten zal boeken!