Geef jij leiding of ambieer je dat?

Wil jij jouw leidinggevende vaardigheden verbeteren?
Heb jij het gevoel dat je meer uit jouw functie kunt halen of wil je extra begeleiding bij jouw taken? Management coaching kan alle werkgevers en werknemers een handje helpen. Zie jij jezelf als een leider, maar heb jij nog stroeve samenwerkingen op kantoor? Of wil je misschien meer uit jouw functie halen? Coaching is dan misschien wel iets voor jou. Hoe het werkt? Dat lees je hier.

Tweezijdige coaching
Tijdens management coaching is de aandacht niet alleen gericht op de werkvloer. Enerzijds is de coaching gericht op de persoonlijke ontwikkeling. Wie ben jij, wat zijn jouw kwaliteiten en wat zijn jouw valkuilen? Door jezelf beter te kennen, weet je wat jouw energie geeft en waar je extra hulp bij kunt gebruiken. Persoonlijkheidstesten worden gebruikt om een beter inzicht te krijgen in jouw karakter en leidinggevende capaciteiten. Anderzijds wordt de loopbaanfase van de coachee duidelijk besproken. Hoe lang heeft de coachee al een leidinggevende functie of wat zijn de valkuilen en waar loopt de coachee tegen aan? Wat wilt de coachee precies bereiken op de werkvloer en hoe kan dit worden gerealiseerd? Wil je bijvoorbeeld de team performance verbeteren of toch een soepelere besluitvorming?
Jouw coach is een ervaren professional, zowel op psychologisch gebied, als op bedrijfskundig gebied. Jouw coach werkt als een sparringspartner en samen kunnen jullie tot oplossingen komen.

Stress op het werk
Een andere reden waarom deze vorm van coaching voor leidinggevenden een goede optie is, is vanwege stressgerelateerde klachten door het werk. Wanneer je de leiding hebt, of dat nu al lang is of pas net, heb je meer verantwoordelijkheid en meer taken. Hierdoor kunnen stressklachten optreden. Het is belangrijk om deze klachten serieus te nemen en er wat aan te doen. Door management coaching kun je het beste uit jezelf halen. Zie waar jij de mist in gaat en hoe je op structurele wijze veranderingen kunt aanbrengen.
Is door jouw drukke werkleven jouw gezinsleven bijvoorbeeld in het nauw? Leer door de coachingssessies hoe je jouw werk en privé beter kunt combineren. Zoek samen een balans en leer meer over hoe je ook als leidinggevende nee kunt zeggen.

Het beste uit jouw baan halen
Voel je goed op de werkvloer. Je spendeert veel tijd op jouw werk, het is natuurlijk belangrijk dat je hier voldoening en ook nog wat plezier uithaalt. Door jouw eigen valkuilen en kwaliteiten duidelijk te hebben, kun je veel beter schakelen op de werkvloer. Leer meer over jezelf en over jouw leidinggevende capaciteiten tijdens management sessies. Optimaliseer de Team Performance en ga met plezier naar jouw werk.

Heb jij ook behoefte aan een professionele en onafhankelijke blik op zaken? Wil jij meer uit jouw functie halen als leidinggevende of loop je tegen vervelende kwesties aan in jouw functie? Dan kan deze vorm van coaching een echte aanrader zijn. Maak eenvoudig en snel een afspraak bij Different Coaching en maak het verschil in management.

Naar boven