Onze Tips voor Intuïtief Leiderschap!

Intuïtief leiderschap: haal het beste uit jezelf en je team

Echt goede leidinggevenden zijn zeldzaam. Natuurtalenten die precies weten hoe ze een team kunnen inspireren, motiveren en optimaal te laten presteren. Leiderschap heeft vele facetten en er zijn maar weinig mensen die er zonder training of coaching in slagen om een efficiënte en effectieve leidinggevende te zijn. En omdat leidinggeven een skill is die sterk samenhangt met je eigen persoonlijkheid, is het niet eenvoudig om een goede leiderschapsstijl te ontwikkelen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste voorwaarden voor goed leidinggeven en introduceren we de voordelen van intuïtief leiderschap.

Leer eerst jezelf kennen

Leidinggeven is erg persoonlijk. Een leiderschapsstijl die voor de een werkt, kan totaal ongeschikt zijn voor de ander. Ben jij bijvoorbeeld een zachtaardig persoon, dan zal een assertieve stijl van aansturen veel minder goed werken dan een mediator-stijl. Om te ontdekken wie je bent en wat je goede en slechte eigenschappen zijn, is het aan te raden om een persoonlijkheidstest te (laten) doen. Op internet zijn veel gratis testen in omloop, die je een goede eerste indruk kunnen geven. Het is echter aan te raden om te investeren in een goede persoonlijkheidstest, of om deze uit te laten voeren door een deskundige. Dit is vaak ook onderdeel van een coachingstraject voor leiderschap coaching.

Intuïtief leidinggeven

Een intuïtief begeleid team produceert betere resultaten, is efficiënter, heeft minder ziekteverzuim en een betere werksfeer. Een intuïtieve leidinggevende geeft bovendien gemakkelijker leiding, straalt rust en zelfvertrouwen uit en maakt moeilijke keuzes met behoud van integriteit. Leiderschap coaching voor intuïtief leiderschap kan je helpen om een betere leider te worden.

Leer je team kennen

Zodra je weet waar je eigen krachten liggen, is het tijd om je team beter te leren kennen. Verschillende persoonlijkheden hebben een verschillende aanpak nodig. Zo ontvangt de een graag feedback op een duidelijke, directe manier, terwijl de ander daar juist onzeker van wordt. Houdt persoonlijke gesprekken met elk team-lid en laat ook hen een persoonlijkheidstest uitvoeren. Onderzoek hoe verschillende persoonlijkheidstypen presteren, met elkaar samenwerken en hoe je elk team-lid kunt motiveren en inspireren. Het kost meer tijd en moeite om een persoonlijke, intuïtieve aanpak te implementeren, maar de juiste performance coaching levert op de lange termijn veel meer op.

Performance coaching

Een goede leidinggevende helpt zijn team met het bereiken van persoonlijke doelen. Bespreek gewenste doelen en doelstellingen en stel samen een coachingstraject op, waarin je de werknemer begeleidt in het verwezenlijken van zijn of haar doelen. Probeer hier weer de juiste balans te vinden tussen sturen, motiveren en inspireren.