Doorzetten!

Op het terras blijkt ineens een half uur voor de eindtijd van de wedstrijd dat de partij die eigenlijk kampioen zou worden, het mogelijk toch niet wordt. Het is 30 minuten enorm spannend en inderdaad, Ajax speelt gelijk en wint het kampioenschap net op het nippertje niet. Of de tegenstander zet door, geeft niet op, doet wat hij moet doen en wint daardoor op het nippertje de kampioenschap wel.

Wij zien dit erg veel in business en in Coaching. Het is nooit over, totdat de dikke dame zingt, zeggen we in business. Wat betekent dat je er tot op het laatst alles aan moet doen om toch jouw doel te bereiken. En heel vaak lukt het dan toch!

Bij Coaching is dit natuurlijk ook zo, zeker als het bijvoorbeeld gaat om het vinden van een nieuwe passende baan. Je bent heel fanatiek begonnen, en vol goed moed, maar naar een paar weken raak je minder gemotiveerd, raakt de klad erin, en nemen jouw benodigde activiteiten en enthousiasme aanzienlijk af. Niet doen!

Als je je goed met een Coach hebt voorbereid, een duidelijk plan hebt gemaakt, een strategie hebt geformuleerd, dan moet je er daarna alles aan doen om de acties ook uit te voeren. En met enthousiasme en zo veel als je kunt. Laat je niet op de kop zitten, gedachten zoals het zal toch niet meer lukken, kloppen niet. Zoals je in bovenstaande voorbeeld goed kunt zien!