Eigenwijsheid als belangrijke competentie!

Het is je vast al opgevallen. Tegenwoordig heeft iedereen een mening, over van alles, vaak ook over zaken waarbij men absoluut niet wordt gehinderd door enige kennis over het onderwerp. Deze meningen worden gevraagd en ongevraagd gegeven, op social media gegooid, kortom je wordt er mee gebombardeerd. Daarnaast lijkt het zo dat professionals moeite hebben om meningen van feiten te onderscheiden. Alles dat je bevalt, wordt meegenomen als een soort feit waardoor eigen overtuigingen worden versterkt in plaats van worden uitgedaagd.

Heel belangrijk om onafhankelijk te leren denken. Vorm een eigen mening over een onderwerp, verdiep je er werkelijk in, onderbouw de mening ook goed, zorg ervoor dat je genuanceerde meningen vormt en dring jouw mening ook niet aan iedereen op maar geef hem desgevraagd. Eigenwijsheid betekent dat je vast houdt aan een eigen mening, maar dat is natuurlijk ook prima als die goed is onderbouwd. Opinies van anderen dienen ook te moeten worden gewogen en vaak te worden gechallenged. Alleen dan kom je tot een goede onderbouwing en mogelijk ook een goede besluit voor actie, voor jou.

In een coachingspraktijk spelen meningen van anderen vaak een belangrijke rol. Omdat de coachee daar veel mee bezig kan zijn. Heel vaak worden meningen dan niet goed gewogen. Alleen omdat iemand iets vindt, wil dat nog niet zeggen dat die persoon ook gelijk heeft of echt weet waar het over gaat. Toch kan het wel voor veel verwarring zorgen bij een coachee. Ons advies: weeg meningen, en bedenk dat het gaat om feiten en onderbouwingen.