Outplacement Eindhoven - Different Coaching

Kwaliteiten en Valkuilen

De valkuil van ergens goed in zijn is erin doorslaan. Dat is op zich geen ramp, zolang je je er maar wel van bewust bent. Stel je bent heel daadkrachtig. Dat is hartstikke mooi natuurlijk, want het zorgt ervoor dat je dingen voor elkaar krijgt. Het kan echter ook zomaar zo eens zijn dat je doorschiet in die daadkracht, bijvoorbeeld wanneer je gestrest bent. Je valkuil is dan dat je drammerig wordt. Voor je gevoel ben je op zo’n moment heel daadkrachtig bezig, maar de kans bestaat dat anderen je vervelend beginnen te vinden. Het kan dan best een enorme uitdaging zijn voor jou om geduldig te zijn. En voor mensen die heel veel geduld hebben ben jij allergisch. Zij zijn in jouw ogen passief en hakken geen knopen door.

Dit is de theorie van Daniel Ofman, Kernkwadranten en is een heel handig hulpmiddel om je zelfreflectie te vergroten en je Talenten en Valkuilen in kaart te brengen. Ook een persoonlijke SWOT analyse kan je hierbij helpen.

Op deze manier wordt je je bewust van je eigen gedrag en dat van anderen. En dat is hele waardevolle informatie. Vooral ook voor je Loopbaan. Bij Loopbaankeuzes beginnen we hier altijd mee. Wat zijn jouw Talenten, denk jezelf? En wat zijn je Valkuilen. Interssant is dan ook om dit te verifiëren bij anderen. Hier hebben we allerlei Tools voor. Super om te doen!