Social Media en solliciteren

Huidige medewerker wil met een druk op de knop kunnen solliciteren

38,1% van de respondenten reageert het liefst met een LinkedIn profiel op een openstaande vacature. Een van de deelresultaten van de Social Media Enquête over Talent Management. “Een hoge uitslag, omdat het nog relatief onbekend is om met je LinkedIn profiel te solliciteren”, aldus Jacco Valkenburg, oprichter van Recruit2.

Uit eigen ervaring merkt hij dat ruim 50% met zijn of haar LinkedIn profiel solliciteert als deze mogelijkheid wordt geboden. “Men wil graag, maar vergeet het profiel compleet te maken waardoor de eerste kennismaking langs deze weg nog niet optimaal is. Maar Solliciteren via LinkedIn wordt een must, zeker gezien het feit dat je met je smartphone met een druk op de knop kan solliciteren.”

“Je profiel wordt tevens beter gevonden door deze 100% in te vullen en een match is beter te maken door veel info te geven naar waar je op zoek bent of je ambities te beschrijven. Als je niet actief op zoek bent, of dit wilt verbergen, vertel dan waarom je actief bent op LinkedIn zodat je de juiste mensen aanspreekt en netwerken effectiever wordt!” aldus Jacco. Als participant van de Social Media Enquête Talent Management (SMETM) reageert hij op de eerste deelresultaten. De enquête is via social media opgezet en heeft als doel werkzoekende, werkende en werkgever te laten leren van elkaar.

Het onderwerp talentmanagement bevat verschillende fases, waaronder recruitment.

Bron: Loopbaan-visie.nl