Ouderenbond lanceert speciale vacaturesite voor vijftigplussers

Ouderenbond ANBO heeft een speciale vacaturesite voor ouderen gelanceerd. Met het nieuwe platform hoopt de belangenorganisatie het gemakkelijker te maken voor vijftigplussers om aan een nieuwe baan te komen.

De organisatie werkt voor het project samen met uitzendbureau Ervaren Jaren dat al tientallen jaren ervaring heeft in het bemiddelen van oudere werkzoekenden. “Juist nu de economie aantrekt hopen we veel oudere werkzoekenden daarmee net dat extra opstapje richting arbeidsmarkt te geven”, stelt een woordvoerster van de ANBO. De helft van alle werkzoekenden in Nederland is ouder dan 45 jaar.

Excuses
Werkgevers wimpelen sollicitanten in dit segment vaak af met vage excuses, stelt de ANBO. Volgens de ouderenbond bestaan er veel misverstanden en vooroordelen over senioren op de arbeidsmarkt. Zo zouden zij vaak ziek zijn, iets dat statistisch niet klopt.

“Jongeren werknemers melden zich vaker ziek als ze dat niet zijn, als ze bijvoorbeeld een avond te lang zijn wezen stappen”, stelt directeur Jeroen van Ginkel van marketingbureau Lead Development uit Leusden op NPO Radio 1. “Zo heeft iedereen wel wat.”

Levenservaring
Van Ginkel pleitte onlangs op sociale media voor het aannemen van meer ‘opa’s en oma’s’; zijn berichten werden miljoenen keren geliket en gedeeld.

Hij vindt het “bizar dat mensen in Nederland hun geboortejaar niet meer durven te noemen. Oudere krachten hebben meer levenservaring en meer werkervaring en zijn vaak minstens zo flexibel als jongeren.”

 

Bron: Loopbaan-visie.nl