WAT IS PERFORMANCE COACHING?

Performance Coaching is het proces waarbij een Coach zijn of haar cliënt helpt en begeleidt bij het realiseren van bepaalde doelen. Door middel van vraag- en antwoord gesprekken, reflecties en (zonder oordeel) spiegelen wordt creatief denken en doelgericht handelen gestimuleerd. Het verschil tussen Performance Coaching en de meeste andere vormen van Coaching is dat het te behalen doel als uitgangspunt wordt genomen. Op deze manier wordt voorkomen dat procesoptimalisatie zelf het doel wordt en bereiken we het beste resultaat in korte tijd.

WAT BIEDT DIFFERENT COACHING U?

Over het algemeen ziet het proces van Performance Coaching er als volgt uit:

  • In eerste instantie zal het precieze doel worden gedefinieerd. Het is hierbij van belang de SMART-criteria in het oog te houden. Het doel moet: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden zijn. Op deze manier is het doel concreet waardoor er in de praktijk ook sneller daadwerkelijk wat van terecht komt. Daarnaast is het ook prettig dat een SMART-doel voor iedereen makkelijk te begrijpen valt;

  • Vervolgens zullen de criteria worden bepaald waaraan voldoen moet worden om het doel daadwerkelijk te kunnen realiseren;

  • Daarna zal er worden gekeken naar de huidige situatie wat betreft de hierboven bepaalde criteria;

  • Uiteindelijk zal er een plan van aanpak worden opgesteld om zo vanuit de huidige situatie aan de vereiste criteria te kunnen gaan voldoen.

Meer weten over Performance Coaching?

Heeft u behoefte aan meer informatie over wat Performance Coaching precies voor u kan betekenen of heeft nog vragen? Stel deze dan via onze contact pagina of maak direct geheel vrijblijvend een afspraak.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een van de diensten die wij aanbieden?
Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Let’s make a Difference together!

Vul hieronder je emailadres in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu