Wat is Performance Coaching?

Performance Coaching is het proces waarbij een Coach zijn of haar cliënt helpt en begeleidt bij het realiseren van bepaalde doelen. Door middel van vraag- en antwoord gesprekken, reflecties en (zonder oordeel) spiegelen wordt creatief denken en doelgericht handelen gestimuleerd. Het verschil tussen Performance Coaching en de meeste andere vormen van Coaching is dat het te behalen doel als uitgangspunt wordt genomen. Op deze manier wordt voorkomen dat procesoptimalisatie zelf het doel wordt en bereiken we het beste resultaat in korte tijd.

Wat biedt Different Coaching u?

Over het algemeen ziet het proces van Performance Coaching er als volgt uit:

  • In eerste instantie zal het precieze doel worden gedefinieerd. Het is hierbij van belang de SMART-criteria in het oog te houden. Het doel moet: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden zijn. Op deze manier is het doel concreet waardoor er in de praktijk ook sneller daadwerkelijk wat van terecht komt. Daarnaast is het ook prettig dat een SMART-doel voor iedereen makkelijk te begrijpen valt;

  • Vervolgens zullen de criteria worden bepaald waaraan voldoen moet worden om het doel daadwerkelijk te kunnen realiseren;

  • Daarna zal er worden gekeken naar de huidige situatie wat betreft de hierboven bepaalde criteria;

  • Uiteindelijk zal er een plan van aanpak worden opgesteld om zo vanuit de huidige situatie aan de vereiste criteria te kunnen gaan voldoen.

Meer weten over Performance Coaching?

Heeft u behoefte aan meer informatie over wat Performance Coaching precies voor u kan betekenen of heeft nog vragen? Stel deze dan via onze contact pagina of maak direct geheel vrijblijvend een afspraak.

Video’s

Judith over Coaching

Animatie Different Coaching

Gerelateerde artikelen

Volg bij ons een Happy Brein Training!

Bij ons kun je in het najaar Happy Brein Trainingen volgen.…

Studiekeuze in tijden van COVID

Heel belangrijk nu, studiekeuze voor veel toekomstige studenten.…

Waarom wil je je doelen bereiken?

Doelen zijn ze lastig te stellen? Of toch niet? Wat kun je zelf…

6 to-do's om 7:30 ’s ochtends

Nee, succes tover je niet zomaar uit je hoed. Al hebben de…