loopbaancoach, why not now?

Goede voornemens?

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Wat ga jij dit jaar ondernemen?

De beste voornemens:

  • Maak een jaarplan, verdeel jouw jaar in stukken en vul alvast de grote activiteiten in. Wanneer ga je op vakantie? Wat zijn de concerten of feesten die je gaat bezoeken? Waar zitten een aantal grote activiteiten deadlines, zoals budget discussies, beoordelingsgesprekken, beurzen, klant events etc. Welke cursussen wil je gaan volgen? Wanneer vinden die plaats? Vul dit jaarplan verder in naar mate het jaar vordert. Zo blijf je overzicht houden.
  • Break a sweat! Onderzoek wijst natuurlijk uit dat lekker bewegen en sporten goed voor je is, mentaal en fysiek. Het kan veel mentale problemen verhelpen en verbetert jouw creativiteit en oplossend vermogen. Dus..3 keer per week hardlopen is een super idee, ook al doe je dit kort of nog vrij langzaam. Het gaat er juist om dat je op ieder niveau lekker beweegt.
  • Ontwikkel jezelf. Wat ga je dit jaar leren? Welke cursus of opleiding wil je gaan volgen. Hersenen moeten ook getraind worden en dat doe je door ze te gebruiken en uit te dagen. Onthoud hierbij dat optimaal leren buiten jouw comfortzone gebeurt en juist niet erin.
  • Formuleer doelen voor 2018 en ga er voor! Doelen stellen helpt je om ze werkelijk te bereiken. Zonder doelen is dat veel moeilijker. Dat komt omdat jouw focus sterk verhoogd op het moment dat doelen worden gesteld. Bewust en onbewust werk je dan naar het gestelde doel toe. Doelen kunnen overigens zakelijk zijn maar natuurlijk ook privé. Go out and make it happen!
  • Durf om hulp te vragen en omring je met mensen met meer ervaring, of andere expertise dan jij. Netwerken kun je op veel manieren doen, dat kan FtF maar natuurlijk ook virtueel met behulp van het internet en Social media.